Ministrul Muncii, Violeta Alexandru face ordine dupa ce pensionarii s-au trezit cu pensiile diminuate

0
127

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a cerut sefei Casei de Pensii din Dolj, Gabriela Licu, sa „tina din scurt” bancile prin care pensionarii isi primesc pensiile, avand in vedere incidentul recent din acest judet. Dintr-o eroare a CEC, 17.000 de pensionari au primit mai putini bani, oferind pretext PSD-ului , condus de Lia Olguta Vasilescu, sa spuna ca „Guvernul taie pensiile”.

„Sa-i tineti din scurt, sa va confirme toate bancile cu care lucrati, dupa ce au efectuat operatiunea de trasnfer, sa va confirme ca totul este in regula. Rugati-i sa va anunte, cateva luni, sa va anunte ca au terminat cu succes operatiunile pe care le fac pentru a avea dvs. linistea ca totul este in ordine”, i-a transmis Violeta Alexandra sefei Casei de Pensii Dolj, in cadrul unei videoconferinte cu toti directorii de case de pensii.

Citeste si :  Premierul Orban anunta ca a dat deja afara numerosi pesedisti

Premierul Ludovic Orban a anuntat joi ca, in judetul Dolj, au fost distribuite pensii la nivelul celor de dinainte de 1 septembrie, data de la care a crescut punctul de pensie, considerand ca aceasta situatie este inacceptabila. El a cerut ca la Ministerul Finantelor si la Ministerul Muncii sa fie facute verificari pentru a se vedea cui apartine aceasta greseala, CEC-ului sau Casei Judetene de Pensii. Orban a afirmat ca aceast lucru a alimentat o intreaga campanie: „PNL taie pensiile”.

„Cei de la PSD s-au folosit si se folosesc de o eroare a celor de la CEC Bank, si doresc pe aceasta cale nu demisia, ca nu cred ca este vorba de onoare cand se fac astfel de erori, ci demiterea conducerii CEC Bank Dolj pentru simplu fapt ca nu au avut bunul-simt sa isi ceara scuze celor peste 17.000 de pensionari care primesc pensia pe card. Am citit si in presa, am verificat si la Casa de Pensii, este o eroare a celor de la CEC. Am inteles ca au folosit un fisier din luna august, cand pensiile nu erau marite, astfel incat ieri cand s-au alimentat conturile oamenilor care au carduri la CEC, au primit pensiile diminuate la nivelul lunii august, adica nemajorate. S-a produs o isterie in tot judetul, ne-au sunat primari, au fost postari publice, deoarece lumea credea ca s-au taiat pensiile. Intr-o tara normala, o tara in care OPC-ul isi face datoria, reprezentantii CEC ar fi trebuit sa intervina. Stiti ca de multe ori cand noi nu platim primim sms de avertizare. Ne au in baza de date si ar fi trebuit sa trimita tuturor acestor oameni, pensionarilor, o patura vulnerabila in aceasta tara, un sms in care sa explice ca dintr-o eroare, nu stiu de care, umana sau de soft, au primit sumele diminuate, pentru ca Guvernul si Casa de Pensii au virat sumele la nivel normal, majorat. Nici pana in acest moment nu s-a intamplat acest lucru, desi au trecut 24 de ore. Nu am vazut nicio scuza publica. Daca oamenii, invers, nu ar fi platit in 24 de ore, li s-ar fi calculat fel de fel de penalitati. Din acest motiv, repet, cerem demiterea CEC Bank Dolj si atragem atentia tuturor ca Partidul National Liberal nu va taia nicio pensie, dimpotriva, va creste pensiile”, a declarat Presedintele PNL Dolj, Stefan Stoica.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.