Ministrul Radu Oprea, prezent la intalnirea CAE-Comert din Austria

0
40

Ministrul Radu Oprea, prezent la intalnirea CAE-Comert din Austria 1Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a participat astazi la reuniunea informala a Consiliului Afaceri Externe in format Comert (CAE-Comert), organizata de catre Presedintia austriaca a Consiliului UE, la Innsbruck, Austria, anunta Ministerul pentru Afaceri.

“Ministrii comertului din statele membre UE au discutat impreuna cu comisarul pentru comert, Cecilia Malmström, despre modernizarea Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), relatiile comerciale dintre Uniunea Europeana si Statele Unite si stadiul negocierilor comerciale curente dintre UE si alti parteneri comerciali.

In acest context, ministrul roman a evidentiat interesul Romaniei pentru sustinerea si consolidarea sistemului multilateral de comert, bazat pe reguli si mentinerea rolului central al OMC, ca piatra de temelie a acestui sistem.

Citeste si :  ALDE DOLJ:FIRMELE NU TREBUIE INCARCATE CU SARCINI ADMINISTRATIVE NOI

„Modernizarea Organizatiei Mondiale a Comertului reprezinta o prioritate pentru mentinerea credibilitatii, asigurarea unui cadru multilateral adaptabil, flexibil si rezilient la provocarile actuale din cadrul comertului international. Romania, in calitate de viitoare Presedintie a Consiliului UE, va depune toate eforturile pentru a asigura pozitia de lider al Uniunii Europene in avansarea procesului de reglementare in materie de comert, la nivel multilateral”, a declarat ministrul Oprea.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citeste si :  Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea : Din septembrie la Craiova se va face o investitie de aproximativ 150 milioane de euro

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a subliniat sprijinul ferm acordat de Romania in promovarea unei agende constructive si reciproc avantajoase in relatiile comerciale cu SUA, care sa permita evitarea escaladarii tensiunilor comerciale bilaterale si instituirea unor noi masuri comerciale cu efecte negative asupra industriei si exporturilor europene. De asemenea, oficialul roman a reliefat necesitatea mentinerii unei agende ambitioase de negocieri comerciale bilaterale, care sa conduca la incheierea de catre UE a unor acorduri de liber schimb echilibrate si cuprinzatoare cu parteneri comerciali importanti.

In marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe in format Comert, organizata sub deviza „Trade. Jobs. Future”, ministrul Stefan-Radu Oprea a avut o serie de intrevederi cu omologi din Austria, Ungaria, Croatia si Finlanda, pentru a discuta teme de interes comun, din perspectiva Trio-ului ce va prelua Presedintia Consiliului UE in 2019. In acest context, s-a agreat organizarea unei vizite la Bucuresti, pe 16 noiembrie, a ministrului de Externe si Afaceri Europene al Croatiei, Marija Pejčinović Burić, si a ministrului pentru Comert Exterior si Dezvoltare al Finlandei, Anne-Mari Virolainen, pentru o reuniune de coordonare a Trio-ului de Presedintii”, transmite ministerul.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.