Ministrul Sanatatii anunta achizitionarea unor noi aparate de radioterapie pentru bolnavii de cancer. Le vor putea folosi, insa, peste 2 ani !

0
90

Ministrul Sanatatii anunta achizitionarea unor noi aparate de radioterapie pentru bolnavii de cancer. Le vor putea folosi, insa, peste 2 ani ! 1Centrele de radioterapie prevazute pentru pacientii oncologici nu sunt, nici pe departe, suficiente in Romania, existand inclusiv judete in care nu exista nici macar un astfel de centru, a afirmat ieri Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. Banca Mondiala anunta ca va finanta zece aparate pentru radioterapie, dar acestea vor fi instalate peste doi ani, a clarificat ministrul Sanatatii. “Vom gasi si solutii de a finanta si tratamentele, adica tratamentul total al bolnavului de cancer in Romania, indiferent daca spitalul e public sau privat. Pacientii bolnavi de cancer si care necesita interventii urgente, inclusiv chirurgicale, pot sa mearga in strainatate la tratament pe baza formularului 112”, mai spune ministrul.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 20 IULIE 2018

“Banca Mondiala finanteaza centre pentru radio terapie in Romania, insa din pacate nu sunt suficiente. (…) Din calculele noastre, este nevoie in fiecare judet de aparate de radioterapie, ceea ce nu se intampla. Sunt judete care nu au, sunt regiuni intregi care nu au aparate performante. Banca Mondiala va mai finanta inca zece aparate, comisia a stabilit locul unde vor fi instalate, dar va dura. Cele zece, poate in doi ani vor fi instalate”, spunea, joi, Sorina Pintea.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 6 IUNIE 2018

Ministrul Sanatatii a tinut sa precizeze ca peste 300 de milioane de euro au fost cheltuiti pentru tratamentul pacientilor in strainatate, precizand ca va cauta solutii pentru ca bolnavii sa fie tratati in Romania: “Exista anumite tipuri de tratamente, terapia cu izotrop, de exemplu, care se face aici si nu se face in spitalele publice, la acest nivel de performanta. Pentru aceste considerente, aceasta terapie va fi finantata. Vom gasi si solutii de a finanta si tratamentele, adica tratamentul total al bolnavului de cancer in Romania, indiferent daca spitalul e public sau privat. Pacientii bolnavi de cancer si care necesita interventii urgente, inclusiv chirurgicale, pot sa mearga in strainatate la tratament pe baza formularului 112.”

Sorina Pintea declara ca legislatia din Romanai nu permite, in acest moment, unui pacient sa mearga sa se trateze in aceleasi conditii ca in strainatate intr-un spital privat din Romania.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.