Ministrul Sanatatii spera ca in 2019 sa inceapa construirea a ce putin doua spitale regionale

0
51

Ministrul Sanatatii spera ca in 2019 sa inceapa construirea a ce putin doua spitale regionale 1Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat sambata, la Zalau, ca spera ca pana la sfarsitul anului 2019 sa inceapa constructia a cel putin doua dintre cele trei spitale regionale – Iasi, Cluj, Craiova -, precizand ca exista finantare asigurata.

„Eu cred, sper, ca la sfarsitul anului 2019 sa avem deja inceputa constructia a cel putin doua dintre cele trei. Finantarea este asigurata partial de Comisia Europeana, respectiv 159 de milioane de euro pentru cele trei spitale, iar partea de cofinantare va fi asigurata de bugetul de stat sau alte surse”, a afirmat ministrul.

Sorina Pintea a precizat ca in acest an vor fi depuse cererile de finantare, dupa care vor fi demarate procedurile de licitatie. „Ieri, la Iasi, am lansat impreuna cu reprezentantii Bancii Europene de Investitii proiectul Spitalului Regional Iasi, adica draftul studiului de fezabilitate, in 26 iulie vom lansa la Cluj, draftul studiului de fezabilitate al Spitalului Regional Cluj iar in luna septembrie la Craiova. Cererea de finantare pentru spitalul din Iasi va fi depusa in luna septembrie, Clujul in octombrie, Craiova in decembrie. In mod normal, dupa depunerea cererii de finantare si aprobarea de catre Comisia Europeana urmeaza procedurile de licitatie”, a declarat Sorin Pintea.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.