Mircea Cartarescu : „Ponta este simbolul a tot ce e mai CORUPT, mai mincinos si mai toxic in Romania de azi”

1
461
Mircea Cartarescu : „Ponta este simbolul a tot ce e mai CORUPT, mai mincinos si mai toxic in Romania de azi”
Mircea Cartarescu : „Ponta este simbolul a tot ce e mai CORUPT, mai mincinos si mai toxic in Romania de azi”

„Omul care-a făcut cel mai mult rău României, Victor Ponta, a demisionat. Sistemul e însă în picioare. Urmează zile decisive. Parlamentul trebuie dizolvat şi trebuie să urmeze alegeri anticipate. Reset la sistem”, a scris Mircea Cărtărescu pe contul său de Facebook acum un an cand tragedia de la Colectiv a scos oamenii in strada !

Dupa un an scriitorul Mircea Cartarescu precizeaza, in contextul scandalului „Sper sa crapi, Victor Ponta”, ca nu doreste sa foloseasac un limbaj al „urii, insa considera ca Ponta este „simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos si mai toxic in Romania de azi”.

„Un hater e un hater indiferent pe cine uraste, iar limbajul urii e limbaj al urii, care-l murdareste pe cel care-l profereaza. Nu voi folosi niciodata acest limbaj. Prefer s-o spun fara ura, dar cu o convingere pe care nu mi-o poate schimba nimeni: Victor Ponta nu mai are ce cauta in politica romaneasca, pentru ca a devenit simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos si mai toxic in Romania de azi. Chiar si pesedistilor ar trebui sa le fie rusine de un astfel de coleg. Si sa se teama ca prezenta lui pe liste ii va compromite definitiv”, a scris Mircea Cartarescu pe Facebook.

Miercuri, un tanar colaborator al hotnews.ro a fost concediat dupa ce a postat pe pagina de Facebook a site-ului comentariul „Sper sa crapi, Victor Ponta” alaturi de o stire in care fostul premier spunea ca Ciolos este „emanat din flacarile de la Colectiv”.

Mircea Cartarescu este unul din putinii oameni de cultura care uneori intervine si in viata politica dar este foarte apreciat de catre o parte buna din romani care il sustin pe retelele de socializare. Scriitorul nu intervine decat foarte rar in viata politica dar o face in mod deosebit atacand pe Victor Ponta .

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

  1. Ponta nu mai e în actualitate după ce a fugit de la guvernare, ci un rival. Cucerind voturile unioniştilor, Basescu intră mai usor în parlament decât Diaconu si Munteanu, încât e posibil sa n-aiba UDMR interlocutori. Potenţialul viitor preşedinte George Simion ar fi surâs fermecător dacă intelectualii aşa-zişi băsişti ar fi cerut şi ei cetăţenia MD, fiind chiar de efect dacă vreunul lua Nobelul pt două ţări. Consolare, listele clasice de carti bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.