MisiunE+ încheiată cu succes de Liceul „Voltaire”

0
594

În perioada 01.11.2021 – 31.10.2023, Liceul „Voltaire” din Craiova, în calitate de coordonator și instituțiile partenere Srednja skola Dugo Selo din Croatia, Asociación Empresarial L’Alqueria Projectes Educatius din San Anotonio de Benagéber, Spania, Agrupamento de Escolas de Vilela din Paredes, Portugalia, Asp Giovanni Ottavio Bufalini – Centro di Istruzione e Formazione Professionale din Città di Castello, Italia, au implementat Proiectul de parteneriat pentru cooperare pe domeniul educație școlară Erasmus+ „Inclusion gets Viral”, nr. 2021-1-RO01-KA220-SCH-000027875.

MisiunE+ încheiată cu succes de Liceul „Voltaire”
MisiunE+ încheiată cu succes de Liceul „Voltaire”

Mobilitățile au debutat cu „Sharing traditions – a way to inclusion”, organizată la Liceul „Voltaire” (17-21 octombrie 2022), și au continuat cu „Country map craft” în Spania (7-11 noiembrie 2022), „Let’s make history come alive” în Italia (27 martie –1 aprilie 2023), „Let’s be creative” în Croația (8-12 mai 2023) și s-au încheiat cu LTTA intitulată „Let’s bring literature to life” în Portugalia (25-29 septembrie 2023). Activitățile proiectate și organizate sub auspiciile includerii au avut ca scop să facă elevii conștienți de bogăția culturală a Uniunii Europene, care unește toate țările prin valorile comune pe care le împărtășim: respectul pentru drepturile omului și demnitatea acestora, libertatea, egalitatea, democrația, respectul pentru drepturile persoanelor aparținând minorităților.

Astfel, la fiecare activitate a fost implicat câte un grup de minim 5 elevi din cele 5 țări partenere, cu un mediu social defavorizat, cu acces limitat la cultură, care au reușit să își găsească echilibrul pentru o mai bună integrare într-o societate multiculturală. Aceștia au participat timp de doi ani, alături de mai multi elevi din fiecare instituție gazdă, la ateliere, lecții și alte activități inovatoare prin intermediul cărora au descoperit cum să integreze literatura, artele, geografia, istoria în activități transdisciplinare în afara clasei, dar, în special, au putut să consolideze competențele cheie și cetățenia, în special a învăța să învețe, să proiecteze, să colaboreze și să se implice.

Toate etapele au fost parcurse firesc, de la selecție, pregătirea participanților, mentorat și monitorizare la diseminarea rezultatelor obținute, fiecare partener având o echipă de implementare a proiectului și urmărind documentele partajate în spațiul virtual al proiectului.

MisiunE+ încheiată cu succes de Liceul „Voltaire”
MisiunE+ încheiată cu succes de Liceul „Voltaire”

Obiectivele propuse au fost îndeplinite, iar echipa liceului „Voltaire”, îndrumată doamna director prof. dr. Dorina-Loredana Popi și de coordonatorul proiectului, doamna prof. dr. Iuliana-Florina Pandelică a valorificat interdisciplinar, de-a lungul proiectului, cunoștințe din domenii precum istoria, geografia, literatura și artele, pentru a facilita crearea unui set de TikTok-uri care pot fi exploatate didactic, dar pot fi utile și publicului larg. Pentru fiecare din cele cinci LTTA, grupurile de elevi de la școlile partenere au creat câte 5 TikTok-uri pe tema fiecărei reuniuni. Prin urmare, aceste produse, create de tineri folosind un instrument popular pentru ei, reușesc să exploateze aplicația în scop educativ, promovând valorile naționale și europene, ceea ce este indubitabil o reușită în sensul că se asigură impactul la nivel local, național și internațional. Și cum munca nu rămane nerăsplătită, acest produs al proiectului s-a calificat la etapa națională a concursului „Made for Europe”, ediția 2023. Materiale sunt concepute ca resurse educaționale deschise, ușor de găsit, de utilizat și de prelucrat de către toți cei interesați, fiind accesibile atât elevilor, cât și părinților sau cadrelor didactice din Europa.
Și pentru că sunt motivați, deschiși și pricepuți – Școala Europeană din 2019 – cu siguranță vor urma alte proiecte inovatoare prin programul Erasmus+.
MisiunE+ încheiată cu succes de Liceul „Voltaire” 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.