Miting Dreptul la Viata – Spune Nu Poluarii maine la Craiova

0
437

Asociatia Civica pentru Viata, ACpV, este autorizata de membrii si colaboratorii sai sa anunte organizarea la data de 15.10.2019, in Piata Mihai Viteazul din Craiova, intre orele 18:00-21:00, a unui miting de protest pentru constientizarea populatiei si a factorilor decidenti din zona asupra pericolului poluarii radioactive, chimice si electromagnetice (REM).
Mitingul este autorizat, are caracter apolitic si este un nou semnal de alarma asupra efectelor factorilor poluanti din zona asupra sanatatii locuitorilor si asupra mediului. Evenimentul se incadreaza si in contextul general al protestelor si actiunilor intensificate in ultima vreme, la nivel global, referitoare la schimbarile climatice, extrem de vizibile la scara planetara, cu efecte dramatice asupra vietii cetatenilor si mediului.

Evenimentul anuntat face parte dintr-o serie de actiuni de protest ale societatii civile, care deja s-a implicat in combaterea unor proiecte pe care specialistii le considera ca avand potential major de poluare in zona. De asemenea mitingul se refera si la posibila implementare a celei de a cincea tehnologie in domeniul comunicatiilor, 5G. Exista deja, la nivel mondial, serioase semne de alarma referitoare la efectele acestei tehnologii asupra sanatatii populatiei. ACpV considera ca intr-o societate democratica este esentiala dezbaterea publica in scopul informarii corecte a cetatenilor referitoare la beneficii, versus riscuri, pentru ca ulterior decizia finala sa fie luata de acestia daca doresc sau nu aceasta tehnologie. Asa cum s-a mentionat intr-un comunicat anterior al ACpV, cetatenii considera ca in Romania, sunt alte prioritati, si acestea se refera la cresterea calitatii in educatie, sanatate, la cresterea sigurantei cetateanului, inclusiv in domeniul alimentar.

Rapoartele medicale deosebit de ingrijoratoare, inclusiv in domeniul pediatrie oncologica, justifica preocuparile societatii civile referitoare la protectia mediului si sunt de natura sa determine intensificarea actiunilor de protest impotriva factorilor poluanti.
Prin evenimentul anuntat, societatea civila doreste sa atraga atentia si factorilor decidenti in functie, precum si a candidatilor la alegerile prezidentiale din noiembrie 2019 si a celor care doresc sa se inscrie in campaniile electorale de anul viitor, ca trebuie sa se implice consistent si nu doar declarativ in sustinerea interselor vitale ale cetatenilor.
Dr. ing. Adi-Maria Simoiu
Presedinte Asociatia Civica pentru Viata

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.