Modificarile CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputatilor, forul decizional!

0
194

Modificarile CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputatilor, forul decizional! 1Modificarile CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputatilor, forul decizional! Ministrul Dezvoltarii a stat in mijlocul deputatilor UDMR la votul pe articole, fara sprijinul carora Codurile ar fi fost respinse! USR, cu toti deputatii prezenti! De la Ponta au fost doar 6!!!

Modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala au fost adoptate marti de Camera Deputatilor, forul decizional in acest caz. S-au inregistrat 181 de voturi ”pentru”, 83 ”impotriva” si o abtinere in cazul Codului de procedura penala si de voturi 180 de voturi ”pentru”, 81 ”impotriva” si 2 abtineri.

Cele doua acte normative au trecut cu sprijinul deputatilor UDMR si ai unora de la minoritati, deoarece coalitia PSD-ALDE nu mai are de anul trecut majoritate in Camera Deputatilor. In timpul votului pe articole, ministrul PSD al Dezvoltarii, Daniel Suciu, a stat in aceeasi banca cu liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, cel care indica modul in care voteaza parlamentarii formatiunii. De altfel, UDMR a votat si in comisia Iordache modificarile aduse de PSD si ALDE celor doua Coduri penale.

Citeste si :  Klaus Iohannis, avalanse de sesizari la Curtea Constitutionala: face praf activitatea Parlamentului

La Codul de procedura penala au votat ”pentru”, pe langa deputatii PSD si ALDE, si 13 deputati UDMR, 8 deputati de la minoritati, 3 deputati neafiliati si unul de la PMP.

La Codul penal au votat ”pentru”, pe langa deputatii PSD si ALDE, si 13 deputati UDMR, 7 deputati de la minoritati, 3 neafiliati si unul de la PMP.

“Este cea mai grava situatie din ultimii doi ani de zile din punct de vedere legislativ, pentru ca aceste modificari ii ajuta in mod substantial pe infractori”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Liviu Dragnea, atac fara precedent la adresa unor jurnalisti

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Raluca Turcan subliniaza ca Liviu Dragnea e prezent in sala. “Ati reusit prin legi in Parlamentul Romaniei sa favorizati infractori”, spune liderul deputatilor PNL, care anunta ca va contesta votul la CCR.

“Romania va fi supusa unui infringement. Va bateti joc de angajamentele pe care ni le-am asumat!”, spune si deputatul USR Stelian Ion.

Iata care sunt principalele modificari ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache:

-Scad pedepsele pentru abuz in serviciu
-Este dezincriminata cu totul neglijenta in serviciu
-Scad termenele de prescriptie. Specialistii spun ca aceasta modificare-cheie ar putea sa il vizeze sau sa il intereseze direct si pe Liviu Dragnea, in dosarul sau privind angajarile fictive
-Termenul pentru denunt este redus la un an. Dupa ce trece un an, persoana care face un denunt poate fi si ea pedepsita.
-Interzicerea, in cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei, a comunicarilor publice, precum si a furnizarea altor informatii provenind de la autoritati publice, referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar insemna ca presa nu va mai putea furniza informatii de interes public despre demnitari vizati de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.
-Persoanele din cadrul autoritatilor publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca si cum acestea ar fi vinovate, decat daca exista o hotarare definitiva de condamnare cu privire la acele fapte.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.