Monumentul „Colectiv”, construit în memoria victimelor si supravietuitorilor tragediei

0
446
In fata clubului Colectiv
In fata clubului Colectiv

Monumentul ridicat în amintirea celor 64 de tineri care și-au pierdut viața în tragedia din 30 octombrie 2015 a fost inaugurat duminică, la ora 12,00, în piațeta din fața fostului club Colectiv.
„Încă de la începutul anului ne-am dorit foarte mult ca acest monument să existe și ne-am luptat cât am putut pentru realizarea sa. Nu vrem ca oamenii să uite ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi să fie uitați. Acest monument era necesar pentru că atâta timp cât oamenii au în minte ce s-a întâmplat atunci, vor avea grijă, pe viitor, să evite orice acțiuni care să ducă la astfel de tragedii”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al asociației.
Sculptor: „Baza este arborele vietii care i-a cuprins pe toti, dar care de fapt s-a frant, arborele lor s-a dus cu acest giulgiu si cu pozitia aceasta a ingerului de a pleca in cer, aparent este un inger, dar este de fapt un simbol al zborului catre alte lumi, catre alt univers”.
Aici, pe Pamant, parintii victimelor asteapta sa se faca dreptate.
Eugen Iancu, tatal unui baiat care a murit: ”Eu astept sa vad vinovatii ca nu mai sunt in libertate, au murit prea multi oameni, sa vezi dupa un an ca nu e nicun om in arest, niciun proces inceput, nu, oamenii astia trebuie sa plateasca si trebuie sa plateasca repede. Nu vreau sa moara de batranete inainte sa se incheie procesul”.

Monumentul Colectiv dezvelit azi la ora 12
Monumentul Colectiv dezvelit azi la ora 12

Monumentul este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu rază de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră de Dobrogea, numită „Codru de Babadag”, și o sculptură din bronz, cu înălțimea de 1,60 metri. La baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4, iar restul din donații. Potrivit sursei citate, Asociația Colectiv GTG 3010 își dorește ca această inaugurare să reprezinte „schimbarea, trecerea de la corupția care i-a ucis” pe tineri la un stat cu un sistem sigur.

Consiliul Local al Sectorului 4 a decis pe 5 octombrie acordarea unei sponsorizări de 220.000 de lei Asociației Colectiv GTG 3010 pentru construcția unui monument în Piața Bucur.
Tot astazi in Craiova de aceasta data are lor un eveniment organizat de noi cei de la Jurnal de Craiova si anume un Omagiu adus victimelor de la Colectiv care are loc incepand cu ora 18:00 in Piata Mihai Viteazul .

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.