Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează cel de-al doilea atelier al proiectului educational „Clubul de lectură pentru copii și adolescenți”.

0
102

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează luni, 15 iulie, la ora 10.30, cel de-al doilea atelier al proiectului educational „Clubul de lectură pentru copii și adolescenți”.

La această nouă întâlnire, intitulată „Povești săltărețe”, participă elevii clasei a III-a A, de la Școala Gimnazială „Traian”, care vor fi însoțiți de doamna învățătoare Cerasela Diaconu. Elevii se vor întâlni cu scriitoarea Ramona Bădescu și vor face o incursiune în lumea copilăriei, pornind de la cartea lecturată, apoi vor participa la o serie de activități și jocuri educative.

Moderatorul întâlnirii va fi Elena Bălășanu, cercetător la Muzeul Cărții și Exilului Românesc și coordonator de proiect.

Ramona Bădescu a debutat cu versuri în revista „Convorbiri literare” de la Iaşi, a publicat articole şi poezie în periodice („Mozaicul”, „Cetatea creștină”) şi volumul de interviuri „Unde ţi-e bucuria, omul lui Dumnezeu?”. Este câştigătoarea premiului I al Concursului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu” (2001) şi a unei menţiuni la acelaşi concurs (2003). A publicat volumele „Floare de cireş” (2019), „Poveşti săltăreţe” (2020) și „Orologii din nori” (2021) – Editura „Aius”.

A susținut ateliere de creativitate şi cultură generală pentru copii, pe platforma Ateliere online. În prezent, face parte din gruparea „Romanian Haiku” din Bucureşti și este specialist în comunicare la Filarmonica „Oltenia”. Este născută în Craiova, în anul 1973, absolventă a Facultății de Sociologie – Universitatea din București (1997).

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.