Home » Actualitate » Eveniment » Muzeul Olteniei da startul proiectului educativ “Matineu muzeal de vacanta”

Muzeul Olteniei da startul proiectului educativ “Matineu muzeal de vacanta”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Muzeul Olteniei da startul proiectului educativ “Matineu muzeal de vacanta”

Muzeul Olteniei Craiova demarează începând de vineri, 7 iulie 2017, ora 10.00, în Sala de conferințe din str. Madona Dudu nr. 14, proiectul cultural “Matineu muzeal de vacanță– o alternativă educativă de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți, seniori),ce acoperă arii tematice de cultură, artă și civilizație (istorie, legende/povești/snoave românești, diplomație, muzeul -memoria noastră, muzee private, muzeele într-o lume în mișcare etc).

Dacă ești pasionat de istorie, tradiții șivrei să cunoști personajele fabuloase ce populează legendele românești, te așteptăm la Muzeul Olteniei, pentru a urmări împreună proiecții de filme documentareîn cadrul unui program educativînnoitor, curajos și atrăgător.

Dacă ești pasionat de cultură în general, te invităm să vizionăm împreună marile expoziții virtuale dedicate picturii, modei/stilului, păpușilor,manuscriselor, industriei auto și multor alte obiecte din colecții digitale aparținând marilor muzee ale lumii. Îți vom dedica timpul necesar pentru a putea înțelege că și lumea muzeelor este digitalizată, “vie, inter-conectată” și că putem explora astăzi mii de ani de modă, artă, industrie în câteva minute pentru a putea înțelege cum piese de vestimentație, curente din pictură, literatură, acțiuni socio-politice au influențat generații întregi.

Muzeul Olteniei da startul proiectului educativ “Matineu muzeal de vacanta”

Propunem astfel, călătorii virtuale, chiar simboliceși oferim oportunitatea de a descoperi virtual patrimoniul de excepție al României, dar și al culturii universale, care recuperează în esență, frumusețea unui patrimoniu cultural internațional.

Pentru a antrena la manifestare cât mai multe persoane, atât din mediul urban și rural, și pentru a cunoaște și valoroasele colecții ale Muzeului Olteniei, vor fi propuse și realizate circuite  tematice de vizitare atunci când filmul documentar propus are reprezentare în spațiile expoziționale ale Muzeului Olteniei.

Vineri, 7 iulie, cei mici sunt așteptați să descopere, în intervalul orar 10.00-11.30, întâmplările fabuloase ale personajelor de poveste create de Ion Creangă și Petre Ispirescu, aflând o multitudine de lucruri noi de la portul țărănesc,personajele tradiționale ale satului până la jocurile minunate ale copilăriei din vremea satului de odinioară.

Începând cu ora 11.30, tinerii și adulții sunt invitați să descopere“Amintiri din Epoca de Piatră”, un documentar ce îți va pune serioase întrebări asupra evoluției omenirii.

Participarea la programul cultural “Matineu muzeal de vacanțăeste gratuită, iar înscrierile se fac la nr. de telefon: 0251/417.756, 0769.057.983 0770.333.903 și pe e-mailul instituției: muzeulolteniei@yahoo.com


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeteana “Alexandru si Aristia Aman”: Lansarea volumului Elegia vietii, autor Ion Radut

Joi, 6.07.2017, începând cu ora 17.00, Biblioteca Judeteană “Alexandru și Aristia Aman” vă invită să luați parte la lansarea volumului Elegia...

Închide