Muzeul Olteniei din Craiova a primit titulatura de muzeu național

0
163

Muzeul Olteniei din Craiova a primit titulatura de muzeu național, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

“În cadrul ședinței de Guvern de ieri, s-a hotărât acordarea titulaturii de muzeu național Muzeului Olteniei din Craiova.
Această decizie vine la un an de la demararea demersurilor pentru obținerea acestei titulaturi și vine să confirme valoarea patrimonială pe care instituția de cultură a Consiliului Județean Dolj o are în rândul marilor muzee din România.”, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

„Unul dintre principalele criterii de acordar e a acestui titlu este acela al deținerii unor colecții unicat. În patrimoniul Muzeului Olteniei se regăsesc numeroase colecții unice în România: un tezaur domnesc, manuscrise și documente medievale, Fondul Nicolae Titulescu și Colecția Maria Tănase. Noul statut oferă recunoașterea eforturilor investiționale ale Consiliului Județean Dolj în reabilitarea clădirilor și în îmbogățirea permanentă a patrimoniului cultural“, a mai precizat Cosmin Vasile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.