Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » „N-AI TU TREABA!“ – E Colibri ACTul 2, in parteneriatul papusilor cu Teatrul ACT din Bucuresti.

„N-AI TU TREABA!“ – E Colibri ACTul 2, in parteneriatul papusilor cu Teatrul ACT din Bucuresti.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Parteneriatul Teatrului Colibri Craiova cu Teatrul ACT București, început la finele anului 2014, continuă sub genericul Colibri. ACTul 2 în Stagiunea 2017 / 2018.
Primul spectacol prezentat în cadrul acestui proiect joi, 7 decembrie 2017, ora 19:00, pe scenă la Colibri, este „N-ai tu treabă!“, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac“ de Ion Creangă, cu: Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu, regia: Alexandru Dabija.

De Marcel Iureș ne-am mai bucurat în cadrul stagiunilor Colibri într-un ACT în spectacole ca „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă sau „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?“, regia Alexandru Dabija. Publicul craiovean are de asemenea bucuria de a-l întâlni tot mai des și grație spectacolului pus în scenă la Colibri, Furtuna, de William Shakespeare, regia Cristian Pepino.

Pe actorul Andrei Seușan îl regăsim în spectacole la Teatrul ACT, pe scena Naționalului bucureștean, la Teatrele Bulandra, Odeon, ArCub, la Teatrul Mic, la Unteatru. Cu regizorul Alexandru Dabija a mai colaborat pentru spectacolul „Recviem“ de Matei Vișniec, de la TNB. Deține roluri și în film (printre care Friedrich – „Condamnat la viață“, regia Bogdan Dreyer; Soldat german – „Ces amours-là“, regia Claude Lelouch), precum și în seriale TV (Mircea – „Fetele marinarului“ sau Răsvan în „Inimă de țigan“). În 2010 a obținut Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Brack din Hedda Gabler.

Alexandru Voicu deține premiul „Ştefan Iordache“ şi premiul „1/10 pentru FILM la TIFF“, primite la Gala HOP 2016, după ce în 2015 a fost declarat Cel mai bun actor în spectacolele de regie Gala UNATC si a luat Premiul de debut la Maratonul Teatrului Independent. În 2014 a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, la Festivalul 10 minutes Play. Joacă la Teatrul ACT București, la Teatrul Mic, a colaborat cu Teatrul Excelsior, cu Teatrul Naţional Bucureşti, a jucat în filmul „Umbre“ – regia Igor Cobileanski, HBO , în „6,9 pe scara richter“- regia Nae Caranfil şi în „Noaptea Ursului”- regia Răzvan Macovei.

Despre spectacolul „N-ai tu treabă!“:

„Povestea multor oameni care fascinează prin schimbarea spectaculoasă a condiției, pornind de jos și ajungînd sus, spre încîntarea mulțimilor care speră veșnic în biletul cîștigător. Din motive numai de el știute, dintre care cel mai plauzibil pare apropierea morții, Dănilă face o favoare apropiaților și lumii în general și acceptă să povestească CUM a ajuns de la condiția de sărăntoc și idiotul satului la starea de bunăstare actuală.“ Alexandru Dabija, regizor (www.teatrulact.ro)

„Pentru mulți dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările și ocolișurile sale, se ivesc întrebări valabile de cînd lumea. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din tîrg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, și pentru multe altele, la noi există un răspuns suveran: <>“. Cătălin Ștefănescu, dramaturg (www.teatrulact.ro)

20 LEI/PERS.: preț unic pentru acest spectacol
Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

Colibri. ACTul 2 va continua la începutul anului 2018 cu spectacolele: O intervenție, de Mike Bartlett, regia Radu Iacoban, cu Ana Ularu, Lucian Iftime, scenografia Cezarina Iulia Popescu (25 ianuarie 2018, ora 19:00) si LUNGS, de Duncan Macmillan, cu Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, regia Nicolae Constantin Tănase, scenografia Adeline Andreea Bădescu (22 februarie 2018, ora 19:00).


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Handbal : S.C.M. CRAIOVA VA INTALNI DEBRECEN IN TURUL 3 AL CUPEI E.H.F.

Echipa de handbal feminin S.C.M. Craiova va întâlni formaţia din Ungaria, V.S.C.-T.V.P. Debrecen, în turul 3 al Cupei EHF, s-a...

Închide