Nelu Tătaru dă semnalul! S-a scos declarația pe propria răspundere!

0
157

Anunț major pentru zeci de mii de oameni. Nelu Tătaru a dat marea veste. Ministrul Sănătății a anunțat eliminarea declarației pe propria răspundere. Care este explicația acestuia și ce trebuie să știe românii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vine cu vești bune pentru zeci de mii de români. Acesta a anunțat eliminarea declarației pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală.

Potrivit ministrului, triajul urmează să fie făcut observațional. Noua decizie a fost luată în contextul în care România, la fel ca și restul țărilor din Europa, încearcă revenirea la normal, prin diferite măsuri de relaxare cum ar fi redschiderea școlilor, resturantelor sau a cinematografelor.

Citeste si :  Raluca Turcan : Din fericire pentru doljeni, odată cu noua guvernare s-a trecut de la vorbe la fapte.

”Începând cu 15 mai am mers pe drumul revenirii la o activitate cvasi normală. Explicam atunci că avem condiții pentru anumite relaxări. Am avut o creștere a numărului de cazuri. 1 septembrie vine cu o nouă serie de relaxări, se redeschid restaurantele, cinematografele, dar cel mai important se redeschid școlile. Guvernul are această misiune de a asigura începerea anului școlar în condiții de siguranță, dar acesta trebuie să fie un efort comun. Decalogul trebuie respectat: distanțare, dezinfectare, purtarea măștii.

Citeste si :  Elevi prinși cu telefon și căști la BAC, în județul Dolj

Am plecat de la premisa că toți suntem de acord că procesul de învățământ trebuie să înceapă. Dacă respectăm regulile, aceea creștere a numărului de cazuri, riscul asumat, poate fi acoperit”, a spus Tătaru.

Scenariile rămân valabile
Totodată, ministrul a mai precizat că situația școlilor va fi prezentată cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, iar scenariile făcute până în prezent vor rămâne valabile în continuare.

”Pe 7 septembrie va fi prezentată situația fiecărei școli. Pe 10 septembrie, consiliile de administrație trebuie să comunice în ce mod au decis să înceapă școala. Scenariile prezentate acum 2 săptămâni sunt valabile și acum. Trebuie să fie respectată distanțarea, este nevoie de culoare de siguranță pentru toți elevii și o diferențiere a programului pentru clasele primare.

Nu va mai exista aceea declarație pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem răspunderea proprie a triajului observațional. ”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.