Nicolae al României vine azi la Craiova și în județul Dolj, în cadrul Turneului „Pe urmele Regelui Mihai I”.

0
229

Joi 24 noiembrie 2022, Nicolae al României se va afla în Craiova și în județul Dolj, în cadrul Turneului „Pe urmele Regelui Mihai I”.

Cu această ocazie, în cursul dimineții, vor fi vizitate două unități de învățământ, respectiv Liceul Tehnologic UCECOM de la ora 10.00 și Colegiul Național Carol I, de la ora 12.30.

În a doua parte a zilei sunt programate două evenimente, ambele urmând să se desfășoare la Cercul Militar Craiova (Casa Armatei).

Astfel, la ora 17.00 va avea loc lansarea albumului de fotografie „Bunicul meu, Regele Mihai”, volum tipărit în excelente condiții grafice de Editura Vremea. Prezentarea se va face de către dl. Sorin Damean, istoric și de către dna. Marilena Rotaru, realizator TV. În încheierea lansării, va urma o sesiune de autografe.

Imediat după lansarea albumului va urma proiecția filmului „Regele Mihai – Drumul către casă”. Această producție are la baza interviul luat Regelui Mihai I de către jurnalistul John Florescu în 2003 la Palatul Elisabeta.

Vor fi prezenți și vor se vor adresa publicului atât producătorul executiv, dl. John Florescu, cât și producătorul asociat, dl. Dan Drăgicescu.

Adaug câteva extrase din mesajul producătorului asociat Dan Drăghicescu:
„Filmul este povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a sfidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin.

Timp de cincizeci de ani a fost un rege fără țară. Prins între marii protagoniști ai Razboiului Rece, a fost abordat de către CIA care a încercat să îl atragă în operațiile secrete anti-comuniste din România și a fost spionat constant de agenții temutei Securități. Frustrat și singur, a urmarit din exil cum Nicolae Ceaușescu distrugea țara pe care o iubea – și a sperat că va veni o zi în care se va putea întoarce acasă la poporul său.

În filmul documentar găsim și un interviu exclusiv cu Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, la care se adaugă analize ale istoricilor precum și mărturii ale membrilor familiei regale și ale consilierilor apropiați.

Regele Mihai – Drumul către casă ne dezvăluie o poveste despre curaj, tenacitate și despre triumful speranței. O lecție de istorie absolut necesară.”

Regele Mihai – Drumul catre casă face parte din Turneul National de Educatie Istorica 2022-2023 intitiat de John Florescu – producator executiv împreuna cu Dan Draghicescu – producator asociat și se desfășoară cu suportul History Channel, Banca Transilvania, BAT Romania, Groupama, Nuclearelectrica.

Filmul este o producție independentă Chainsaw Film Productions 2022.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.