Nicolae Ciucă: Am alocat peste 51 de milioane de lei pentru REABILITAREA a 16 obiective afectate de cutremur în judeţul Gorj

0
519

Guvernul va aloca 51 de milioane de lei pentru reabilitarea a 16 obiective din 5 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Gorj afectate de cutremur, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern de miercuri. Șeful Executivului a precizat că a accelerat procesul de luare a deciziilor pentru tot ce înseamnă prevenție și punerea în siguranță a cetățenilor în cazul cutremurelor produse în România.

La prima reuniune a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic am luat o serie de măsuri pe care începând de astăzi le concretizăm.

“În sedința de Guvern am analizat, în primă lectură, Programul național ”Școli sigure și sănătoase” un instrument eficient prin care grăbim procesul de consolidare și reabilitare a unităților de învățământ cu risc seismic ridicat. Copiii care urmează cursuri în cele 21 de clădiri încadrate în clasa de risc seismic 1 vor fi relocați pentru a-și desfășura activitatea în siguranță. Până vineri, autoritățile locale, cu sprijinul Ministerului Educației, vor identifica soluții pentru a găsi noi spații potrivite pentru continuarea procesului educativ în cât mai bune condiții.

Simplificarea etapelor de elaborare a documentațiilor și reducerea termenelor de emitere a avizelor și autorizațiilor pentru executarea lucrărilor sunt alte modalități prin care accelerăm derularea proiectelor de consolidare. Am făcut o primă analiză a proiectului de lege prin care venim cu proceduri mai simple și mai rapide pentru a face posibilă începerea lucrărilor de consolidare și reabilitate a cât mai multor clădiri de locuit, școli, spitale și instituții publice într-un timp cât mai scurt.
Intervenim și în sprijinul cetățenilor și instituțiilor din Gorj, județ afectat de cutremure în ultima perioadă. În baza evaluării pagubelor și a consultării cu autoritățile locale am alocat peste 51 de milioane de lei pentru măsurile urgente de intervenție.

Extrem de importantă este prevenția și informarea populației. Am stabilit astăzi ca autoritățile și instituțiile publice centrale și locale să publice, pe paginile de internet proprii, la loc vizibil, un link către platforma națională de pregătire pentru situații de urgență «fiipregătit.ro». Lansată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), aceasta a devenit sursa oficială de informare în care cetățenii au încredere.”, a declarat premierul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.