Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor și secretarilor de stat „implicarea permanentă” în atingerea reformelor din PNRR

0
76

Premierul Nicolae Ciucă a cerut joi „implicarea permanentă” a miniştrilor şi secretarilor de stat în privinţa jaloanelor şi ţintelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conform calendarului aprobat, pentru a putea depune la timp cele două cereri de plată care însumează 4,18 miliarde euro (grant) şi 1,98 miliarde euro (împrumuturi).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, joi, în cadrul Comitetului interministerial de coordonare a PNRR, a fost analizat progresul privind implementarea reformelor şi investiţiilor din acest plan.

“Implementarea reformelor este necesară nu doar pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate pentru a primi banii europeni, dar mai ales pentru modernizarea ţării şi îmbunătăţirea serviciilor publice pe care trebuie să le oferim românilor”, a declarat prim-ministrul, citat în comunicat.

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă a solicitat tuturor ministerelor care se află în proces de auditare să accelereze pregătirea şi aprobarea documentelor necesare Autorităţii de Audit şi transmiterea materialelor solicitate”, se precizează în comunicat.

Sursa citată menţionează că prima cerere de plată pe care România o va depune, în primăvara acestui an, va fi în valoare de aproape 3 miliarde de euro, din care 2,037 miliarde euro granturi. A doua cerere de plată, programată pentru luna octombrie a acestui an, este în valoare de peste 3 miliarde de euro, din care 2,147 miliarde euro granturi.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.