Nicolae Ciuca : Orice drum, oricât de lung, oricât de greu, începe cu primul pas!

0
146

Ca urmare a solicitărilor tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, Guvernul României a luat ieri decizia să finanțeze cu 20 milioane lei demararea unui proiect de infrastructură extraordinar de important pentru această regiune: finanţarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Lugoj-Craiova-Calafat, culoar rutier care va lega Oltenia de Europa.

„Pentru dezvoltarea unei regiuni, pentru a crea oportunități de afaceri și locuri de muncă, este nevoie de drumuri care să facă rapid legătura cu zonele dezvoltate. Crește astfel mobilitatea lucrătorilor, care pot avea un loc de muncă la o distanță mai mare, și scade timpul pentru livrarea produselor de la furnizori și către clienți.

Citeste si :  Premierul Nicolae Ciucă a mers la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Am susținut în fața colegilor mei din Guvernul României finanțarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Calafat – Craiova – Drobeta Turnu-Severin – Lugoj. În proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 au fost alocate 20 de milioane de lei pentru acest obiectiv de investiții, a cărui necesitate am identificat-o împreună cu parlamentarii PNL din Oltenia.

Nicolae Ciuca : Orice drum, oricât de lung, oricât de greu, începe cu primul pas! 1

Această legătură rutieră este deosebit de importantă pentru realizarea unei șosele rapide în partea de sud a României, aceasta încadrându-se în proiectul Autostrăzii Sudului (A6), dar și în cel al Autostrăzii europene nord-sud, Via Carpatia, magistrala care va lega Marea Baltică de Marea Neagră și de Marea Egee.

Citeste si :  Spitalul Regional Craiova bate pasul pe loc Verde de la Comisia Europeana, rosu de la Guvern

Un drum expres are două benzi pe sens, separate de un spațiu median cu parapete de siguranță, intrarea și ieșirea autovehiculelor fiind permisă numai cu acces dreapta, iar viteza de deplasare va fi de 120 de km/oră. Încă din faza de proiectare, este prevăzută posibilitatea dezvoltării acestuia pentru a deveni autostradă.

Voi urmări îndeaproape evoluția acestui proiect deosebit de important pentru doljeni, care vor avea acces mult mai rapid spre Vestul Europei.” a declarat Senatorul PNL Nicolae Ciucă, ministru al Apărării.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.