Nicolae Giugea a adresat o întrebare Ministrului Transportului in legătură cu lărgirea pe 4 benzi a drumului dintre Aeroport și intersecția cu Centura de Sud

0
164

Deputatul Forta Dreptei, Nicolae Giugea, a adresat o întrebare Ministrului Transportului in legătură cu lărgirea pe 4 benzi a drumului dintre Aeroport și intersecția cu Centura de Sud.

După cum spunea Nicolae Giugea, oroiectul a fost în mare parte pregătit și se găsise și sursa de finanțare. Numai că, fără niciun motiv, proiectul a fost abandonat.

“Realizare unor lucrări în infrastructura de transport rutier din Sudul României va dinamiza cu certitudine întreaga economie a regiunii, nu numai partea industrială, ci și economia agricolă și transportul pe Dunăre. Este de apreciat faptul că la începutul acestui an Ministerul transporturilor și infrastructurii a emis autorizația de construire pentru execuția lucrărilor la Varianta ocolitoare Craiova Sud, care va asigura conexiunea cu Fabrica de automobile Ford, prin trei drumuri naționale.
Cu toate acestea, unele soluții tehnice impuse de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere își vor arăta în foarte scurt timp limitele, prin subdimensionarea capacității de preluare a traficului rutier de mărfuri și de călători. În acest sens, segmentul care va lega Aeroportul Internațional Craiova de viitoarea Variantă ocolitoare Sud a municipiului Craiova rămâne la o singură bandă pe sens, deși indicatorii de trafic ar fi justificat extinderea acesteia la 4 benzi (două pe sens). Mai mult decât atât, pentru acest segment din DN65 (Aeroport Craiova – Centura Sud) efortul investițional ar fi fost minim, în condițiile în care vorbim despre o distanță mai mică de 1,5 Km.
Sperând că veți analiza situația prezentată cu maximă atenție, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:
– Care sunt indicatorii de trafic utilizați de CNAIR care au fundamentat construirea Variantei ocolitoare Sud a municipiului Craiova pe două benzi (o bandă de circulație pe sens), în condițiile în care această variantă asigură conexiunea între trei drumuri naționale și este pe traseul Fabricii Ford?
– În condițiile în care în unele planuri mai vechi ale direcției regionale de drumuri și poduri se prevăzuse o investiție privind extinderea la 4 benzi (2 pe sens) a segmentului din DN65 (Aeroport Craiova – Centura Sud), vă rog să precizați dacă veți susține acest obiectiv investițional?” a mentionat Nicolae Giugea in întrebarea pentru Ministrului Transportului in legătură cu lărgirea pe 4 benzi a drumului dintre Aeroport și intersecția cu Centura de Sud.

Intrebare Giugea Nicolae 3 Mai 2022 by Jurnalde Craiova on Scribd

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.