Nicolae Giugea a organizat o dezbatere cu reprezentanti ai mediului de afaceri

1
141

Joi, 6 februarie, deputatul PNL, Nicolae Giugea, candidat la functia de primar al Craiovei a organizat o dezbatere cu reprezentanti ai mediului de afaceri. Discutiile au vizat colaborarea dintre municipalitate si oamenii de afaceri in scopul dezvoltarii economice nu doar a orasului, ci si a intregii zone.

Nicolae Giugea a prezentat zece idei pentru dinamizarea economiei Craiovei, pe care le-a supus apoi dezbaterii celor prezenti. Aceste idei vizeaza, printre altele reducerea birocratiei, scaderea taxelor locale in anumite conditii, elaborarea unui nou PUG al orasului care sa delimiteze clar zonele care pot gazdui activitati industriale.

Citeste si :  Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Craiova: Venim cu o echipa care nu-si propune sa participe la un scrutin electoral, ci isi propune sa castige aceste alegeri.

Oamenii de afaceri prezenti s-au referit la colaborarea defectuoasa pe care o au in momentul de fata cu Primaria Municipiului Craiova, care nu este deloc interesata sa ajute la dezvoltarea mediului economic.
Unul dintre subiectele discutate a fost necesitatea infiintarii unui Comitet Consultativ Economic la nivelul Primariei Municipiului Craiova care sa ofere cadrul necesar implicarii comunitatii de afaceri in proiectele de dezvoltare ale orasului. Acest Comitet ar urma sa aduca la aceeasi masa reprezentanti ai Primariei, comunitatii academice si mediului de afaceri. Nicolae Giugea a precizat ca isi doreste ca reuniunile acestui comitet sa fie periodice si sa poata oferi solutii la problemele de dezvoltare economica.

Citeste si :  Spectacole uluitoare in Craiova

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea existentei unui departament eficient de atragere a fondurilor europene. Craiova nu a stiut pana acum sa utilizeze in mod inteligent acest instrument financiar care, in alte orase, a constituit principalul motor economic. De aceea, Nicolae Giugea a prezentat planul sau de profesionalizare a departamentului de profil din Primarie, astfel incat, pe viitorul exercitiu bugetar Craiova sa devina unul dintre orasele cu absorbtie cat mai mare a fondurilor europene.
Cei prezenti au ridicat si problema modului in care sunt cheltuiti banii publici. Lipsa de transparenta a actualei administratii a fost taxata de oamenii de afaceri care i-au solicitat lui Nicolae Giugea ca, dupa ce va ajunge la Primarie sa schimbe acest mod de a lucra.

In final s-a decis ca aceste intilniri sa capete o regularitate, iar propunerile facute de reprezentantii mediului de afaceri sa se regaseasca in platforma program a candidatului Nicolae Giugea.

Citeste si :  Raducea Isidor : Planul meu pentru Craiova

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.