Nicolae Giugea : Alături de 70 de membri importanți ai PNL am semnat Apelul pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale

0
190

„Alături de 70 de membri importanți ai PNL am semnat Apelul pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale, în care spunem că singura soluție ca PNL să rămână unit și să poată reface coaliția de dreapta, așa cum au dorit alegătorii, este ca Ludovic Orban să continue ca președinte al PNL și ca prim ministru. Țara are acum nevoie de stabilitate și de măsuri ferme și nu de un guvern minoritar, șantajat în permanență de PSD.

Apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale În calitate de aleși din partea Partidului Național Liberal, deplin conștienți atât de responsabilitatea politică pe care o purtăm odată cu votul primit din partea cetățenilor, cât și de așteptările legitime ale acestora determinate de
încrederea care ne-a fost acordată pentru a exercita funcția publică, Profund preocupați de criza politică, guvernamentală și constituțională în care se află România astăzi, nesoluționată de mai bine de trei săptămâni de la momentul declanșării ei în mod unilateral, fără consultarea forurilor statutare,fără acordul președintelui PNL și fără soluții politice clare prezentate opiniei
publice și membrilor Partidului Național Liberal.

Îngrijorați de virulența și de impactul noului val al pandemiei COVID-19 asupra vieții și sănătății românilor, care pune la grea încercare sistemul de sănătate și riscă să ducă la cel mai mare număr de victime pe care l-a avut România în această criză sanitară.
Realizând stringența adoptării în cel mai scurt timp a unor măsuri complexe, necesare pentru a pondera o creștere accelerată a prețurilor în perioada următoare.
Resimțind în rândul cetățenilor și al simpatizanților Partidului Național Liberal accentuarea neîncrederii în privința direcției spre care se îndreaptă România.
Militând pentru îndeplinirea angajamentului politic făcut cu prilejul alegerilor din 2020, fapt care reclamă în mod imperativ implementarea accelerată a programului de guvernare și asumarea în mod real a agendei de reforme pentru dezvoltarea și modernizarea României.

Citeste si :  Ludovic Orban, la ceremonia de Ziua Veteranilor: Dragi militari, misiunile pe care le-aţi îndeplinit, dincolo de graniţă, nu au fost niciodată uşoare, v-aţi confruntat cu diferite tipuri de conflict militar

Remarcând acest moment oportun pentru a remedia în cel mai scurt timp împrejurarea complicată în care se află Partidul Național Liberal și România, înainte ca actuala situație politică să determine consecințe imposibil de îndreptat.
Semnatarii prezentului Apel susținem următoarele:
Avem deplina convingere că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară, respectând votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea și pentru a menține Partidul Național Liberal ca principal partid de guvernământ, astfel încât să aibă forța de a pune în aplicare planul pentru dezvoltarea și modernizarea României.
Ludovic Orban a dovedit, dincolo de orice îndoială, capacitatea de a conduce Partidul Național Liberal la victorie și de a asigura guvernarea României în cea mai dificilă perioadă cu care ne-am confruntat după al Doilea Război Mondial.
Prin activitatea sa ca prim-ministru, Ludovic Orban a arătat care este cadența potrivită a unei guvernări liberale, nivelul de preocupare față de problemele cu care se confruntă societatea, viteza în luarea deciziilor și implementarea acestora, receptivitatea față de actorii interesați de actul de guvernare, depășirea logicii de guvernare reactive și previzionarea riscurilor pentru a adapta din timp acțiunea guvernamentală.
Apelul nostru către liderii partidelor politice și toți actorii instituționali este acela de a acționa în cel mai scurt timp, cu responsabilitate, pentru depășirea crizei politice în care ne aflăm, prin refacerea coaliției de guvernare între PNL, USR-PLUS și UDMR, cu sprijinul grupului minorităților naționale. Solicităm o colaborare guvernamentală corectă, având la bază programul de guvernare agreat, și concentrarea tuturor eforturilor politice doar asupra elementelor care ne unesc pentru a putea oferi României rezultatele unui act de guvernare eficient, consistent, concentrat asupra problemelor reale ale cetățenilor.
Respingem în mod categoric orice formulă de colaborare cu Partidul Social
Democrat, explicită sau implicită, întrucât această alternativă presupune că Partidul Național Liberal se va face prizonierul PSD, iar România va deraia din nou de la parcursul pentru care PNL și forțele democratice au luptat în ultimii ani de zile.
Orice fel de înțelegere cu Partidul Social Democrat va slăbi Partidul Național Liberal și va determina o cruntă dezamăgire în rândul membrilor și simpatizanților PNL, făcând imposibilă o candidatură competitivă în următoarele alegeri.
Apreciem că Ludovic Orban, în calitate de președinte ales al Partidului Național Liberal pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluțiile potrivite pentru depășirea actualei crize cu care se confruntă România.

Citeste si :  Nicolae Giugea a fost prezent la depunerea candidaturii lui Lodovic Orban pentru un nou mandat la sefia PNL.

Președintele Partidului Național Liberal este cel îndreptățit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru.
Pledăm răspicat pentru refacerea unității Partidului Național Liberal și suntem pe deplin conștienți că singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban!” a scris Nicolae Giugea pe pagina de socializare.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.