Nicolae Giugea : Cum conduce cumnatul lui Olga RAT Craiova!

2
547

Nicolae Giugea ne aduce in discutie despre cum este condusa RAT Craiova dar si unele cifre oficiale despre tramvaie si autobuze dar si faptul ca orasul nostru este singurul oraș din țară care are în circulație tramvaie atât de vechi.

“Regia Autonomă de Transport Craiova este condusă de Sorin Manda, fratele lui Claudiu Manda, europarlamentarul care nu a făcut nimic până acum în afară de faptul că și-a cumpărat un apartament de 250.000 de euro în centrul Bruxelului.

Cum este condusă? Probabil cel mai simplu ar fi să îi întrebăm pe craiovenii care merg zilnic cu autobuzele și tramvaiele RAT, dar să ne uităm și pe cifrele oferite de administrația pesedistă a Craiovei. Cu alte cuvinte să lucrăm cu materialul clientului.


RAT Craiova are 228 de autobuze și 29 de tramvaie. Uzura medie a autobuzelor este de 40%, iar cea a tramvaielor de 65%. Repet, sunt cifre oficiale. De fapt Craiova este singurul oraș din țară care are în circulație tramvaie atât de vechi. Imaginile cu tramvaiele craiovene remorcate cu basculanta au devenit emblematice.

De altfel, dacă mai țineți minte ele s-au stricat chiar în ziua în care Olga inaugura linia de tramvai refăcută, și tramvaiele despre care spunea că le-a reparat mai ieftin decât au făcut-o edilii din Cluj. Mergeți acum să vedeți ce autobuze și tramvaie circulă în Cluj și comparați-le cu cele de la noi.
La sfârșitul lui 2019, Primăria a cumpărat 29 de autobuze turcești pentru a îmbunătăți parcul auto. În ianuarie 2020, deja autobuzele aveau probleme și câteva au fost scoase de pe traseu pentru că ploua în ele.


De două ori în ultima perioadă, autobuze ale RAT Craiova au luat foc, punând în pericol viața călătorilor. Un director cu minim bun simț, ar fi demisionat după primul astfel de incident.
În 2019, RAT Craiova a avut o cifră de afaceri de 68.266.712 lei, dintre care 44.404.309 lei reprezintă subvenția primită de la Primăria Craiova. Cu alte cuvinte peste 65% dintre banii RAT Craiova provin din bugetul Primăriei.


În aceste condiții, Manda se laudă că a obținut profit de 2.356.230 lei pe anul trecut. Ce profit poate obține o regie care trăiește doar din subvenții? Iar dacă urmărim cum au fost date aceste subvenții vom descoperi că ele au fost acordate RAT exact când junele Manda urma să își reia postul. În luna octombrie subvenția a crescut cu 10 milioane de lei, iar peste puțin timp tânărul Manda se prezenta la post. Prin urmare, cumnata lui i-a făcut cadou nu doar funcția, ci și banii pentru a gestiona RAT Craiova. Probabil că tânărul Manda este pregătit de o carieră parlamentară, pe modelul Radu Preda, care din director RAT a ajuns parlamentar.” a declarat Nicolae Giugea.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 COMENTARII

  1. Acest personaj comunist intervine, prin
    intermediul fratele sau claudiu la un pescar pus sef ipj care prin prin seful control budrea daniel omul cunoscut cu falsurile pedepseste politistii ,care au dat amenzi la neregulile acestei socieyati al carui lider suprem este mai presus de orice autoritate ?
    Ciuma rosie a pus stapanire pe oras pe politie pe tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.