Nicolae Giugea : Cum putem stopa acest furt din banii publici? Răspunsul este unul singur – să promovăm transparența.

0
273

Deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea aduce in discutie una din cele mai mari probleme cu care se confrunta ROMANI : FURTUL DIN BANII PUBLICI !

“În fiecare zi, presa relatează pe larg despre achiziții dubioase făcute din bani publici. Bunuri și servicii sunt achiziționate la prețuri mult peste prețul pieței. Unele dintre acestea ies la iveală în urma controalelor Curții de Conturi, altele sunt dezvăluite de anchetele de presă.

Cum putem stopa acest furt din banii publici? Răspunsul este unul singur – să promovăm transparența. Oare nu ar fi fost în interesul nostru ca execuția bugetelor locale și a bugetelor principalelor instituții publice să poată fi consultată de cetățeni, de pe un computer sau de pe telefon, pentru a putea constata fiecare dintre noi pe ce se cheltuiesc banii pe care statul români îi ia din buzunarul fiecăruia?

Ar fi fost, evident, un lucru minunant care ar fi oferit cetățenilor, societății civile și reprezentanților presei toate pârghiile necesare pentru a pune capăt deciziilor greșite și risipei de resurse.
Am convingerea că procesele de digitalizare începute în guvernarea Orban se vor intensifica în perioada următoare, mai ales că avem la dispoziție și resurse financiare nerambursabile pentru a susține acest efort.” a declarat deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.