Nicolae Giugea : Primăria Craiova și Iridex pregătesc un tun de 3 milioane de euro din banii craiovenilor.

0
494

Deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea, aduce in discutie Sedinta Extraordinara a Consiliului Local Craiova . In aceasta sedinta , la punctul 3 gasim “Proiect de hotărâre privind mandatarea reprezentantului de drept al Consiliului Local al Municipiului Craiova, doamna Primar Lia-Olguţa Vasilescu, să aprobe şi să voteze în Adunarea Generală a Asociaţilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECODOLJ, actul adiţional nr.3 la contractul nr.370/22.05.2018 privind „Delegarea prin concesionare a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri în judeţul Dolj, precum şi operarea staţiei de sortare Goicea”

 

“Consilierii locali sunt convocați într-o ședință de urgență pentru a o mandata pe Olga să reprezinte municipiul Craiova în Adunarea Generală a Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ. Sub o denumire lungă și aridă, proiectul de hotărâre ascunde un tun de 3 milioane de euro.

Astfel, actul adițional care va fi votat, municipalitatea se obligă să plătească firmei Iridex 12.989.147 lei (peste 2,7 milioane de euro) pentru ca această companie să cumpere 1120 containere de suprafață. Plata se va face în rate lunare de 135.303 lei. De ce trebuie s-a ajuns aici?

În raportul de peste 300 de pagini care însoțește proiectul de hotărâre, scrie ” Solicitarea a venit în contextul în care în afară de infrastructura achiziționată prin proiect de către Consiliul Județean Dolj (infrastructură care nici aceasta nu este încă finalizată în totalitate) și de infrastructura pusă la dispoziție de operatorul Asocierea Iridex pentru deșeurile reciclabile din zona cu case (pubele de capacități diferite și culori corespunzătoare) pentru zona cu blocuri din municipiul Craiova nu există infrastructură suficientă în vederea colectării deșeurilor reciclabile”.

Prin urmare Primăria recunoaște că mult lăudatul Masterplan de Deșeuri a fost prost gândit și aplicat de Consiliul Județean și de Primărie. Concret, Iridex preia colectarea deșeurilor din Craiova, dar nu are infrastrucutura necesară. Iar Primăria nu a făcut nimic până acum să o dezvolte.

De ce nu cumpără Primăria containerele și apoi să le pună la dispoziția Iridex? Pentru că așa ar trebui să organizeze licitație, iar Primăria fuge de SEAP ca știm noi cine de tămâie. De altfel se știe și cine va furniza containerele de suprafață – firma EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY SRL, aceeași care a construit și containerele îngropate, care sunt de nefolosit.
Un calcul simplu ne arată că vom plăti între 2 și 2.500 de euro pe un container care, în mod normal, costă 6-700 de euro.
În buzunarele cui se va duce diferența de preț? Poate craiovenii ar fi interesați să afle.” a declarat Deputatul PNL Dolj,Nicolae Giugea.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.