Nicolae Giugea,PNL : PSD-ul a continuat blitzkrieg-ul asupra democratiei romanesti

0
346
Nicolae Giugea,PNL : PSD-ul a continuat blitzkrieg-ul asupra democratiei romanesti
Nicolae Giugea,PNL : PSD-ul a continuat blitzkrieg-ul asupra democratiei romanesti

Nici nu a trecut bine Codul penal, si PSD-ul a continuat blitzkrieg-ul asupra democratiei romanesti. Astazi au inceput ”dezbaterile” (pun ghilimele, pentru ca in Parlament din 2016 nu mai putem vorbi despre dezbateri, ci doar despre acceptarea vointei lui Dragnea), pe Codul Administrativ.

De fapt este nota de plata pentru sustinerea de catre UDMR a cabinetului Dancila. Ce obtine UDMR-ul?
In primul rand limba maghiara devine, de facto, a doua limba oficiala a statului roman. Conform articolului 94, aliniatul doi ”Autoritatile si institutiile publice, precum si celelalte entitati juridice prevazute la aliniatul (1), prin hotararea organelor lor deliberative, sau, dupa caz, organelor de conducere, pot decide asigurarea folosirii limbii minoritatilor nationale in unitatile administrativ teritoriale in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale nu ating ponderea prevazuta la alin (1)” (20%).
Cu alte cuvinte, in ministerele in care UDMR-ul va avea ministri sau secretari de stat, in judetele in care au prefecti se va introduce obigativitatea elaborarii actelor si in limba maghiara. Va mai amintiti de prefectul maghiar de Mehedinti? Asadar, oriunde in Romania se poate impune folosirea limbii maghiare.
Iar modificarile nu se opresc aici. UDMR-ul (prin Cseke Attila si Korodi Attila) a modificat articolul 432, adaugandu-i urmatorul paragraf
”(5) Functionarii publici au obligatia ca in afara exercitarii atributiilor de serviciu sa se abtina de la manifestari discriminatorii fata de comunitati etnice, religioase, minoritati nationale, sexuale, care prin natura lor exced dreptul la opinie a functionarului public si care sunt in masura sa creeze tensiune intre majoritate si minoritati, amplificand eventualele stereotipuri si judecati care exista in societate. (6) Manifestarea unui comportament prevazut la alin. (5) de catre un functionar public constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acestuia la propunerea comisiei de disciplina conform prevederilor prezentei legi.”
Asadar, functionarii publici sunt urmariti in activitatea lor privata, si pot fi sanctionati dupa bunul plac al sefilor. Incercati sa va imaginati cum se va aplica acest articol intr-o prefectura din Harghita sau Covasna asupra unui functionar roman. Dupa cum se observa, nu se spune nimic despre manifestarile discriminatorii la adresa majoritatii. Adoptarea unui astfel de articol poate sa duca la pedepsirea unui functionar public care arboreaza drapelul national de 1 Decembrie. (deoarece creeaza ” tensiune intre majoritate si minoritati, amplificand eventualele stereotipuri si judecati care exista in societate.”)
Acum poate este mai clar, de ce UDMR-ul nu a votat demiterea Guvernului. La vremea aceea PNL a fost acuzat ca nu a negociat cu UDMR. Vedeti cam in ce termeni se poarta negocierile cu ei – sa le dai tot ce isi doresc.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Citeste si :  Coalitia PSD - ALDE pierde majoritatea in Camera Deputatilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.