Nicu Ștefănuță: Rog autoritățile române să urgenteze procedurile pentru transferul tuturor victimelor exploziei de la Crevedia pentru a fi tratați în străinătate

0
154

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) a inițiat o scrisoare adresată Prim-Ministrului Marcel Ciolacu și Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, prin care roagă urgentarea procedurilor pentru transferul tuturor victimelor exploziei de la Crevedia pentru a fi tratați în străinătate.

Având în vedere gravitatea arsurilor și pentru a evita repetarea erorilor tragice cauzate de deficiențele grosolane din sistemul de sănătate românesc, Nicu Ștefănuță solicită autorităților române să asigure transferul și transportul de urgență a tuturor pacienților pentru care transportul este posibil, pentru ca aceștia să fie tratați în străinătate.

„Nu ne permitem să repetăm tragedia de la Colectiv. Victimele exploziei de la Crevedia sunt adevărați eroi care merită cea mai bună îngrijire medicală, iar atâta timp cât sunt tratați în România, acest lucru nu este posibil. Transferul lor în străinătate este cea mai mică expresie de demnitate pe care acum statul român trebuie să o arate” declară Nicu Ștefănuță.

Eurodeputatul Ștefănuță a mai transmis că rămâne deschis pentru dialog instituțional și pentru a facilita aceste demersuri prin Mecanismul de Protecție Civilă pe care acesta l-a întărit bugetar din poziția de europarlamentar român membru în Comisia pentru Bugete. 9 țări din UE și-au arătat deschiderea să primească pacienții cu arsuri grave prin Mecanismul de Protecție Civilă: Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Norvegia și Suedia.

De asemenea, Nicu Ștefănuță i-a rugat de Primul-Ministru și pe Ministrul Sănătății să facă publice planurile de îngrijire pentru fiecare pacient cu arsuri grave, menționând unde va fi tratat și ce măsuri ia statul român pentru a asigura cele mai bune îngrijiri medicale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.