Noaptea Muzeelor a reusit sa scoata din casa peste 16000 de craioveni

0
559
Noaptea Muzeelor a reusit sa scoata din casa peste 16000 de craioveni
Noaptea Muzeelor a reusit sa scoata din casa peste 16000 de craioveni

Noaptea Muzeelor reprezinta o initiativa europeana, cand mai multe institutii pregatesc program extins si gratuit de vizitare, in acelesi timp. Evenimentul a strans peste 150.000 de vizitatori in toata tara si isi propune sa obisuiasca oamenii cu vizitarea muzeelor si in timpul anului. Ca in fiecare an si orasul nostru participa la acest eveniment european avand in vedere ca in Craiova exista Muzeul de Arta si Muzeul Olteniei cu cele trei sectii : Istorie-Arheologie, Stiintele Naturii si Etnografie – Casa Baniei.

Este totusi o scadere fata de anul trecut cand la Craiova s-au inregistrat peste 52.000 de vizitatori .

S-au format cozi la portile de intrare in institutiile care gazduiesc expozitii. Evenimentul a devenit un fenomem la Craiova, iar oamenii stiu ca atunci cand e Noaptea Muzeelor trebuie sa mergi sa vizitezi, pentru ca asa se face.

„La Craiova intreg anul trecut s-au inregistrat 52.000 de vizitatori, numarul nu este mare dar este in crestere. Evident cel mai mare aport il au grupurile organizate, elevii, dar au inceput in ultimii 3 ani sa vina si straini. Noaptea Muzeelor este altceva, la Craiova a devenit un fenomen. Oamenii vin la muzee in aceasta noapte nu pentru ca nu au bani de bilete, ci pentru ca asa se face, asa se poarta sa faci la acest eveniment.”, a declarat Florin Ridiche, director Muzeul Olteniei.

 

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.