Noi dezvaluiri in Cazul lui Geo , Administratorul clubului Havva… Amanunte despre martorul cu identitate protejata si declaratiile acestuia..

2
344

Asa cum am prezentat anterior , in cazul lui Geo , patronul clubului Havva , va aducem la cunostiinta amaunte din dosarul in care a fost condamnat la 5 ani si 8 luni inchisoare.
In acest dosar exista un anume Popescu Ion (Didu Ioan Stefanita) care se contrazice singur in declaratii (din faza de urmarire penala pana la apel, isi schimba declaratiile)
Declaratia martorului cu identitate protejata “Popescu Ion” consemnata in dosarul penal nrin care Geo este acuzat, aflat pe rolul Curtii de Apel Craiova este urmatoarea:
“Am participat la o petrecere organizata de inculpatul Teleanca cu prilejul unei inaugurari si stiu ca acesta a oferit invitatilor droguri.
In clubul Havva unde se consumau droguri presupun ca acest lucru se intampla cu acordul inculpatului Teleanca insa nu stiu daca exista intelegere intre inculpati in acest sens.
Totusi, cred ca exista o intelegere avand in vedere ca se vindeau droguri in clubul acestuia si i-am vazut impreuna, relatiile parand apropiate.

Atunci cand am cumparat droguri de la inculpatul Cosma in Slatina si in acel moment a trecut pe langa noi fratele sau Iulian intr-o masina si s-au salutat. Presupun ca Iulian stia despre vanzare in conditiile in care el procura, cu parte din banii obtinuti din traficul de persoane si stiu acest lucru de la Cosma.
Arat ca in zilele de week end atunci cand veneam in club, veneau mai multe persoane cu scopul de a consuma droguri. Ne anuntam intre noi de petrecerea ce urma sa se desfasoare.

Stiu ca inculpatul Teleanca vorbea cu inculpatul Cosma sa aduca drogurile in seara respectiva, chiar eu am fost de fata cand s-a dat un telefon. De aceea presupun ca fara autorizarea inculpatului Teleanca nu se puteau vinde droguri in clubul Havva, autorizare pe care eu o apreciez ca el comanda in sensul ca era peste ei ca sef.

Intrebare av Stoean: sa precizeze luna si anul de cand a inceput sa frecventeze clubul .
Raspuns: arat ca am fost in clubul Havva in decursul anului 2017 si in cursul anului 2018, insa nu in fiecare week end.
Intrebare av Catana: in ce luna a anului 2017 a fost pentru prima data?
Raspuns: am fost chiar la inaugurarea clubului de catre Geo.( acesta fiind in arest preventiv, la momentul deschiderii clubului)
Intrebare av Catana: unde aveau loc vanzarile in club?
Raspuns: mergeam la baie, aflata undeva pe partea stanga de la intrare, situate la intrarea in club.
Intrebare av Catana: unde se consumau drogurile?
Raspsuns: drogurile se consumau oriunde, in toate incaperile.
Vanzarea se derula in baie pentru a ne feri de ochii celorlalti utilizatori ai clubului si consumul avea loc dupa ce acestia paraseau clubul , nu doream sa fim vazuti.
Intrebare av Costache: fata de declaratia facuta la urmarirea penala in care se arata ca martorul avea calitatea de inculpat intr-un alt dosar penal se intreaba daca martorul a facut vreun denunt in anul 2017 cu referie la vreunul dintre inculpati?
Instanta respinge intrebarea avand calitatea martorului.( Instanta a respins aceasta intrebare, pentru ca asta ar fi dus la recunoasterea martorului. Acesta fiind si denuntator si martor cu identitate protejata)
Intrebare inculpat Teleanca: cand m-a vazut ultima oara?
Raspuns: inainte de a pleca in America.
Intrebare inculpat Langa Iulian: mai sustine ca ne deplasam cu un BMW X5?
Raspuns: da, asa mi s-a parut, ca era un X5, iat Cosma umbla cu un BMW seria 5 negru, cu Olt-CSM la nr de inmatriculare.
Intrebare inculpat Teleanca: poate preciza daca din vara anului 2017 pana in ianuarie 2018 a fost in clubul Havva?
Raspuns: Da”
ORI ACESTA NU PUTEA MERGE IN CLUBUL HAVVA, IN VARA LUI 2017, DEOARECE CLUBUL NU ERA DESCHIS. Dar, dl judecator Adrian Gluga, a ignorat si acest lucru.
La data de 13 noiembrie 2018, martorul cu identintate protejata “Popescu Ion” a dat o declaratie de martor in acelasi dosar penal, aflat pe rolul Tribunalului Dolj.
In cadrul acestei declaratii, acesta a depus juramantul pe onoare si constiinta si i s-a pus in vedere martorului cu identitate protejata “Popescu Ion” ca daca nu spune adevarul, savarseste infractiunea de marturie mincinoasa
Declaratia martorului cu identitate protejata “Popescu Ion” consemnata in dosar, aflat pe rolul Tribunalului Dolj este urmatoarea:
“ Mentin declaratia data in cursul urmaririi penale.
Ii cunosc pe inculpati. Am cumparat cocaina de la Langa Cosmin si de la Teleanca Gheorghe .
Am mers in clubul Havas sau Havana, clubul apartinand inculpatului Teleanca Gheorghe, in cursul lunii iunie 2017, cred.( nici numele clubul nu il cunostea bine )
Am observat ca in club se vindeau droguri , atat in cercul nostru de cunoscuti, cat si altor persoane care cunosteau ca acolo este o sursa de achizitie, acestia venind si cerand droguri.
Drogurile erau aduse de inculpatul Langa Cosmin. Uneori il suna Teleanca Gheorghe pe Langa Cosmin sa vina cu marfa.
Stiu ca se vindea doar cocaina, nu stiu de alte droguri.
Mi s-a oferit si mie cocaina, contra unor sume de bani, cu exceptia momentelor in care Teleanca Gheorghe organiza petreceri, cand trageam gratuit.( acest raspuns contrazice presupusul trafic de droguri, cat si declaratia de la Curtea de Apel)
Dadeam in jur de 370 lei pe un gram. In general, gramul se vindea cu 100 euro.
Teleanca Gheorghe lua cocaina de la Langa Cosmin, iar acesta de la fratele sau, Iulian. Mai stiu ca acestia din urma aveau femei in Italia si luau de la acestea cocaina.
Langa Cosmin vindea direct cocaina avand asupra sa intre 10 si 20 grame de cocaine, depinde de seara.
Teleanca stia, chiar el il chema pe Langa Cosmin , convenindu-I acest lucru.

Citeste si :  Strigatul unui om rapus de sistemul putred ! Un patron de club din Craiova sta nevinovat in puscarie ..

De la Teleanca, din cate imi amintesc, am luat o singura data, dar fara bani, droguri. De la Langa Cosmin, de mai multe ori. ( Cum e posibil ca un asa zis traficant, sa dea gratis droguri?? Cand spunem trafic de droiguri ne referim la o activitate , in schimbul careia trebuie sa existe un beneficiu , in schimbul unei sume de bani)
Am fost la Slatina la el de mai multe ori.
La petrecerile organizate in clubul Hava, participau in jur de 20 de persoane , pe langa acestia mai erau si clienti.
O cunosc pe inculpate Langa Mihaela , nu am vorbit cu aceasta , intrucat era sotia lui Langa Cosmin. Stiu ca mai tinea si ea drogurile la ea. Stiu acest lucru, intrucat, cand ii ceream cate un gram lui Cosmin, acesta se ducea si lua de la Langa Mihaela.
Langa Iulian il controla pe Langa Cosmin in legatura cu drogurile. Teleanca Gheorghe se folosea de acestia pentru a-si face clienti in bar. Aceasta este parerea mea, asa mi-a lasat de inteles.
Am cumparat droguri si prin alte persoane. ( De ce instanta nu a fost interesata si de celelalte persoane, de la care, acesta ar mai fii cumparat droguri? Nu era in interesul instantei, sa identifice si alti presupusi traficanti?)
Intrebare procuror: “ Ati fost doar in luna iunie 2017 in club sau si ulterior?
Raspuns: Am mai fost si dupa luna iunie 2017 , s-au consumat droguri in clubul respectiv pana cand au fost arestati inculpatii.
intrebare avocat Copca Dan: “ Cam in ce perioada ati vazut-o pe inculpate Langa Mihaela in club si de cate ori?
Rasouns: De vreo 2-3 ori, in iunie-august 2017, nu pot preciza exact perioada.( Revenim asupra faptului ca in acea perioada, clubul nu exista)
Intrebare avocat Copca Dan: Puteti preciza ce masina utiliza Langa Iulian?
Rapsuns: L-am intalnit o singura data, in Craiova. Nu pot preciza ce masina conducea.
intrebare avocat Mircea Gacea: Puteti indica cateva persoane care au participat la aceste petreceri?
Raspuns: Pot preciza doar ca am participat la protapuri la service , pe centura, nu pot spune mai multe, intrucat si-ar da seama cine sunt. Parerea mea este ca, daca as divulga nume de persoane participante, , mi s-ar deconspira identintatea.( Daca instanta era interesata in aflarea adevarului, era de o importanta maxima cine erau acele persoane )
Inbtrebare avocat Mircea Gacea: puteti preciza identitatea persoanelor prin intermediul carora ati cumparat droguri?
Raspuns: Nu, intrucat si-ar da seama cine sunt.( Din acest raspuns, se vede clar subiectivitatea judecatorului)
Intrebare avocat Mircea Gacea: De ce ati ales optiunea de a va proteja identintatea?
Raspuns: Si de teama, dar si pentru ca suntem un fel de prieteni , dar doar atunci cand ne drogam si beam.
intrebare avocat Mircea Gacea: Puteti descrie interiorul clubului si amplasamentul acestuia in oras?
Rapsuns: Clubul este amplasat langa gara. Barul in cadrul clubului este amplasat in stanga , cred, dupa intrare. Nu stiu unde sunt amplasate toaletele, nu am fost niciodata la toaleta. Nu imi amintesc cum erau ampasate mesele in club.
Nu stiu daca erau amplasate mese pe ambele parti ale barului. Nu imi amintesc acest lcuru, nu am acordat atentie, datorita faptului ca eram baut sau drogat.

Citeste si :  Atacuri si intimidari la adresa apropiatilor patronului de la Club Havva

MARTORUL ARATA CA NU A FOST NICIODATA LA TOALETA DIN CLUB – dar cu toate astea, la un moment dat, spune ca si el consuma la fel ca ceilalti in toaletele din club.
Nu intamplator a fost intrebat martorul cu identitate protejata, daca este autorul unui denunt depus impotriva vreunui inculpat si daca este cercetat in vreun dosar penal intrumentat pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri.
Dupa cum precizeaza si reprezentantul Parchetului, prezenta cauza a debutat in urma denuntului facut de numitul Didu Ioan Stefanita care declara ca se afla in stare de arest preventiv pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri. In denunt arata ca are cunostinta de activitatea de trafic de droguri sustinuta de inculpatii Langa.
Denuntul a fost data in data de 26.10.2017.

In dosarul de urmarire penala exista un inscris – declaratie- in care este consemnat numele martorului cu identitate protejata, Popescu Ion, in legatura cu care se consemneaza faptul ca are calitatea de inculpat intr-un dosar penal, fiind afisat si acest numar de dosar penal.
Nu in ultimul rand, denuntul si declaratia data in calitate de martor protejat sunt aproape identice, ca modalitate de exprimare si din punct de vedere al inforamtiilor furnizate.
In momentul in care se acceseaza site-ul Tribunalului Dolj, pe numarul de dosar in cauza apare inregistrata cauza in care este cercetat Didu Ioan Stefanita.

Situatia identificata nu poate fi o confuzie, mai ales ca, declaratia din denunt este identica cu ceea ce a declarat martorul cu identitate protejata, Popescu Ion.
Am demosntrat si in fata instantei, precum demonstram si in plangerea penala faptul ca, ceea ce a declarat acest martor in legatura cu inculpatul Teleanca Gheorghe este total lipsita de adevar.
Numai daca precizam ca Didu Ioan Stefanita a fost arestat in data de 29.09.2017 demonteaza tot ceea ce acest martor a declarat impotriva inculpatului Teleanca.

Citeste si :  COLABORAREA IPJ-BIROUL INVESTIGATII CRIMINALE CRAIOVA SI DIICOT CRAIOVA IN DOSARUL HAVVA

29.09.2017
Ora estimata: 10:30
Complet: CDL 11
Tip solutie: Solutionare
Solutia pe scurt: Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa ICCJ- DIICOT – Biroul Teritorial Craiova cu privire la inculpata Didu Ioan Stefanita In baza art. 226 rap. la art. 223 alin.1 lit.a si alin. 2 C.pr.pen. Dispune arestarea preventiva a inculpatului Didu Ioan Stefanita pe o perioada de 30 de zile incepand cu data punerii in executare a mandatului de arestare. In baza art. 230 C.pr.pen. Dispune emiterea, de indata, a mandatului de arestare preventiva pentru inculpatul Didu Ioan Stefanita. Cu contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 29.09.2017, ora 12.30
Document: Incheiere – masuri preventive (faza de UP) 233/2017 29.09.2017

Martorul a declarat ca a fost prezent la inaugurarea clubului Havva- nimic mai neadevarat. In conditiile in care acesta a fost arestat in data de 29.09.2017, iar clubul a fost inaugurat in data de 28 octombrie 2017, consideram ca era imposibil ca martorul sa fie prezent la acest eveniment- numai daca lucratorii din Penitenciarului Craiova i-au permis sa iasa din arest si sa participe la inaugurarea clubului si, ulterior, la petrecerile organizate in club.
Tot astfel, declaratia martorului nu poate fi veridica si nici luata in considerare, intrucat, acesta a declarat ca a frecventat clubul inca de la inaugurare, precum si in cursul anului 2018.
Insa, Didu Ioan Stefanita a fost in arest preventiv din data de 29.09.2017 pana la data de 25.01.2018, cand a fost plasat in arest la domiciliu.

In alta ordine de idei, comparand declaratiile martorului in cauza din cere 3 faze procesuale, se constata cu usurinta faprtul ca acesta se contrazice in declaratii, ceea denota ca nu detine siguranta celor afirmate si ca este dispus sa induca in eroare organele judiciare.
Totodata, corobarand declaratile acestuia cu situatia de fapt, este simplu de observat ca nu are cunostiinta de multe aspecte- nici macar nu cunoaste locul amplasarii toaletelor in clubul Havva.

Apoi, in prima faza declara ca, dupa ce se cumparau drogurile, se consuma peste tot, in toate incaperile din club, ca in urmatoarea faza sa declare ca se consumau drogurile cumparate din club in afara acestuia, pentru a se ferii de ochii celorlalti.
Modul in care au fost interpretate si luate in considerare aceste declaratii, se vede clar ca a fost unul de natura de favorizare a infractorului. Instanta de fond cat si de apel, nu a dovedit ca au fost interesate de aflarea adevarului. Acestea, doar au preluat intreg rechizitoriul, fara a cerceta starea de fapt a cazului.
Nu se explica, cum au putut fi retinute aceste declaratii, in sarcina inculpatului dar in schimb , toate probele menite sa vina in apararea sa, au fost inlaturate efectiv de la dosar.
Data viitoare, vom veni cu declaratiile celorlalti martori, care la fel ca si Didu- Popescu, se contrazic dar cu toate astea, marturiile lor se retin in sarcina lui Geo, acesta fiind condamnat la 5 ani si 8 luni de inchisoare.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

2 COMENTARII

  1. Halal de justitie :
    Ma drogam in baie in baie cumparam si la.intrebarea avocatiilor sa descrie baile raspunde ca nu o poate face ca nu a fost niciodata la baie dar ulterior sendroga in ele 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Citesc de ceva timp despre acest caz și despre nepăsarea cu care au trimis după gratii acest om.
    Cât o sa mai dureze pana cineva o sa facă dreptate acestui om?
    Ca el sunt mulți dar probabil de frica tac.
    Faceți fraților dreptate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.