Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie pentru concerte, nunți, botezuri, restaurante, săli de fitness şi evenimente sportive

0
226

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, după şedinţa de guvern, noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.
Masurile anunte de Florin Citu:

– a crescut numarul participantilor la manifestari in spatii deschise, de la 500 la o mie de persoane. Pot participa persoane vaccinate, care au trecut prin boala sau testate;
– S-a marit la 8 numarul de persoane care pot circula in grupuri.

– S-a aprobat organizarea de nunti si botezuri cu 50 de persoane in spatii inchise si 70 in spatii deschise Numarul poate fi mai mare doar daca persoanele sunt vaccinate

– A fost crescut numarul persoanelor care pot patrticipa la activitati culturale in spatii inchise de la 50 la 70%
– Se permite desfasurarea conferintelor cu cel mult 100 de persoane.

– S-au redeschis locurile de joaca din spatiile inchise, cu anumite conditii pentru insotitori

– S-au redeschis piscinele interioare cu 70% procent de ocupare a spatiului

– A crescut la 85% procentul de ocupare in spatiile de cazare de pe litoral.

– A fost crescut gradul de ocupare al meselor din interior a restaurantelor pana la 70%

Raed Arafat a fost intrebat de jurnalisti daca nu e discriminare faptul ca cei nevaccinati nu vor putea avea acces la anumite evenimente.

„Daca nu aveam acces la vaccin, era o problema, dar vaccin este. Nu mai e problema de discriminare, ci de sanatate publica”, a raspuns Arafat.

https://www.facebook.com/watch/?v=494581618656595

Prezentam integral textul Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta:

„HOTARARE nr. 32 din 27.05.2021

privind propunerea adoptarii unor masuri de relaxare in contextul evolutiei pandemiei de COVID-19 si completarea Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 28 din 14.05.2021

Avand in vedere propunerile formulate in cadrul sedintei de lucru organizate in data de 13.05.2021 la nivelul Presedintiei Romaniei precum si analiza factorilor de risc privind managementul situatiei de urgenta generata de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul Romaniei la data de 24.05.2021, realizata la nivelul Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei,

luand in considerare propunerile formulate de Institutul National de Sanatate Publica referitoare la exceptarea de la testare a copiilor cu varsta mai mica sau egala de 3 ani precum si exceptarea de la masura carantinei a persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 si care se afla in perioada cuprinsa intre a 14 si a 90 zi de la confirmare si solicitarea Ministerului Sanatatii referitoare la introducerea unor exceptii pentru intrarea pe teritoriul national a cetatenilor straini si apatrizi si cresterea gradului de ocuparea a locatiilor de desfasurare a evenimentelor sportive,

in contextul necesitatii de imbunatatire a conditiilor socio-economice necesare desfasurarii activitatilor specifice economiei nationale, concomitent cu mentinerea unui nivel de alerta adecvat la nivelul componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta,

in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) si art. 8 indice 1 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 9 alin. (1), art. 32 alin. (2), art. 37, art. 38 alin. (1 indice 4), art. 41, art. 42 alin. (1), art. 43 alin. (1), art. 44 alin. (2) si (3), art. 45 alin. (1) si art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 si art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicata, privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic si ale art. 20 lit. l) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 15/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 2 si art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, functionarea si componenta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta,

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta adopta prezenta

HOTARARE:

Art. 1 – (1) Incepand cu data de 01.06.2021, se propune ca activitatile culturale, artistice si de divertisment sa poata fi organizate si desfasurate in spatii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, in conditiile asigurarii unei suprafete minime de 2 mp pentru fiecare persoana, cu obligativitatea purtarii mastii de protectie si doar daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

(2) Participarea la activitatile prevazute la alin. (1), este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum si pentru persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care sa dovedeasca prezenta de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfasurarii activitatii).

(3) In conditiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea si desfasurarea activitatii cu un numar cuprins intre 1.000 si 5.000 de persoane, daca toti participantii fac dovada vaccinarii impotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 2 – Incepand cu data de 01.06.2021, se propune cresterea numarului de persoane care nu apartin aceleiasi familii ce pot circula in grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

Art. 3 – (1) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive, parastase etc.) sa fie permisa incepand cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane in spatii deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane in spatii inchise, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si sunt respectate masurile de protectie sanitara. La stabilirea numarului maxim de persoane, nu sunt inclusi copiii cu varsta mai mica de 16 ani.

(2) In conditiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea si desfasurarea evenimentului cu un numar mai mare de participanti daca toti participantii fac dovada vaccinarii impotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si este asigurata o suprafata de minim 4 mp/persoana.

Art. 4 – (1) Incepand cu data de 01.06.2021, se propune ca activitatile culturale, artistice si de divertisment sa poata fi organizate si desfasurate in spatii inchise cu participarea publicului pana la 70% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtarii mastii de protectie.

(2) In conditiile alin. (1) organizatorul poate decide organizarea si desfasurarea activitatii cu un numar mai mare de persoane cu conditia ca toti participantii sa fie persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 5 – (1) Incepand cu data de 01.06.2021, se propune ca organizarea de cursuri de instruire si workshop-uri pentru adulti, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, sa fie permisa cu participarea unui numar de maximum 70 de persoane in interior si 200 in exterior, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea masurilor de distantare, asigurarea unei suprafete de minimum 2 mp pentru fiecare persoana si obligativitatea purtarii mastii de protectie.

(2) In conditiile alin. (1) organizatorul poate decide organizarea si desfasurarea activitatii cu un numar mai mare de persoane cu conditia ca toti participantii sa fie persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 6 – (1) Incepand cu data de 01.06.2021, se propune permiterea organizarii de conferinte in spatii inchise, cu participarea unui numar de maximum 100 de persoane in interior, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea masurilor de distantare si cu obligativitatea purtarii mastii de protectie.

(2) In conditiile alin. (1) organizatorul poate decide organizarea si desfasurarea activitatii cu un numar mai mare de persoane cu conditia ca toti participantii sa fie persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 7 – Se propune reluarea activitatii operatorilor economici care gestioneaza locurile de joaca in spatii inchise, incepand cu data de 01.06.2021, cu participarea publicului pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului si sub conditia ca insotitorii copiilor sa faca dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care sa dovedeasca prezenta de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfasurarii activitatii).

Art. 8 – (1) Incepand cu data de 01.06.2021, se propune ca organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in spatii inchise sau deschise sa fie permisa cu participarea spectatorilor pana la 25% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

(2) Participarea la activitatile prevazute la alin. (1), este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum si pentru persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care sa dovedeasca prezenta de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfasurarii evenimentului).

(3) In conditiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea si desfasurarea competitiilor sportive cu participarea spectatorilor pana la capacitatea maxima a spatiului, daca toti participantii fac dovada vaccinarii impotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore si se vaccineaza inaintea intrarii in locatia de desfasurare a evenimentului.

Art. 9 – (1) Se propune activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise, in domeniul salilor de sport/fitness, sa fie permisa incepand cu data de 01.06.2021 cu participarea publicului pana la 70% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori, fara purtarea mastii de protectie si cu asigurarea unei suprafete de 7 mp/persoana.

(2) Activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness in localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 3/1.000 dar mai mica sau egala cu 4/1.000 de locuitori, se desfasoara fara a depasi 50% din capacitatea permisa.

(3) In conditiile stabilite la alin. (1) administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu conditia ca toti participantii sa faca dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, asigurand o suprafata de 4 mp/persoana.

Art. 10 – Se propune reluarea activitatii operatorilor economici care gestioneaza piscine in spatii inchise, incepand cu data de 01.06.2021, cu participarea publicului pana la 70% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

Art. 11 – (1) Se propune, incepand cu data de 01.06.2021, cresterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maxima spatiilor inchise pentru operatorii economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in intervalul orar 5,00-24,00, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

(2) In conditiile stabilite la alin. (1) administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu conditia ca toate acestea sa faca dovada vaccinarii impotriva SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 12 – (1) Incepand cu data de 01.06.2021, se propune cresterea gradului de ocupare a spatiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistica astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, la cel mult 85% din capacitatea maxima a acestora, in urmatoarele localitati:

a) zona Mamaia Nord, judetul Constanta;

b) Navodari, judetul Constanta;

c) Mamaia si Mamaia-Sat, judetul Constanta;

d) Constanta, judetul Constanta;

e) Agigea, judetul Constanta;

f) Eforie Nord, judetul Constanta;

g) Eforie Sud, judetul Constanta;

h) Techirghiol, judetul Constanta;

i) Tuzla, judetul Constanta;

j) Costinesti, judetul Constanta;

k) Neptun-Olimp, judetul Constanta;

l) Jupiter, judetul Constanta;

m) Cap Aurora, judetul Constanta;

n) Venus, judetul Constanta;

o) Saturn, judetul Constanta;

p) Mangalia, judetul Constanta;

q) 2 Mai, judetul Constanta;

r) Vama Veche, judetul Constanta.

(2) In conditiile stabilite la alin. (1) administratorul poate permite ocuparea unitatii de cazare pana la capacitatea maxima, daca toate persoanele fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 13 – (1) Se propune permiterea desfasurarii activitatii in baruri, cluburi, discoteci si sali de jocuri, in intervalul orar 5,00-24,00, incepand cu data de 01.06.2021, cu participarea publicului pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

(2) Participarea la activitatile prevazute la alin. (1), este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 14 – Incepand cu data de 01.06.2021, se propune cresterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maxima a spatiilor pentru operatorii economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

Art. 15 – Se propune eliminarea interdictiilor de intrare in Romania a cetatenilor straini si apatrizi, prevazute la art. 2 alin. (1) pct. 7 si art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la Hotararea Guvernului nr. 531 din 10 mai 2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 mai 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 16 – Se propune ca festivitatile organizate in spatii deschise, prilejuite de terminarea anului scolar sa poata fi desfasurate cu participarea elevilor si personalului didactic, precum si a apartinatorilor, daca acestia din urma sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care sa dovedeasca prezenta de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfasurarii activitatii) in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educatiei si ministrului sanatatii.

Art. 17 – Se propune exceptarea de la obligativitatea purtarii mastii de protectie la locurile de munca in spatii inchise unde isi desfasoara activitatea maxim 5 persoane, cu conditia ca acestea sa fie vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar in zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucratori, ramanand obligatorie in toate spatiile inchise comune.

Art. 18 – Se propune ca organizarea activitatii la locul de munca, sa fie realizata cu respectarea prevederilor legale emise de autoritatile competente in ceea ce priveste prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru asigurarea securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor, tinand cont si de gradul de vaccinare al angajatilor de la acel loc de munca, atestat prin certificat de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 prezentat de salariatii pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum si de numarul de angajatii aflati in intervalul de 90 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariatii care au fost confirmati pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-COV-2, care detin si prezinta angajatorului adeverinta eliberata de medicul de familie.

Art. 19 – Hotararea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta se modifica si completeaza astfel:

1. La art. 4 litera x) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

x) persoanele vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare pana la intrarea in Romania;

2. La art. 4, dupa litera x) se introduc trei noi litere, y), z) si aa) cu urmatorul cuprins:

y) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 de zile anterioare intrarii in tara, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care sa dovedeasca prezenta de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrarii in tara) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms si pentru care au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la data intrarea in tara;

z) copiii cu varsta mai mica sau egala de 3 ani, fara a fi necesara prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2;

aa) copiii cu varsta mai mare de 3 ani si mai mica de 16 ani, daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii).

3. La art. 5 litera w) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

w) persoanele vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare pana la intrarea in Romania;

4. La art. 5, dupa litera w) se introduc patru noi litere, x), y), z) si aa) cu urmatorul cuprins:

x) persoanele care raman pe teritoriul national pentru o perioada mai mica de 3 zile (72 de ore) si prezinta un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii). In situatia in care persoanele nu parasesc teritoriul national in cele 3 zile (72 de ore), cu informarea Directiei de Sanatate Publica din judetul in care locuieste sau in care are adresa declarata la intrarea in tara, vor fi carantinate pentru o perioada de 14 zile, incepand cu cea de-a patra zi ulterioara intrarii pe teritoriul Romaniei;

y) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 de zile anterioare intrarii in tara, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care sa dovedeasca prezenta de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrarii in tara) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms si pentru care au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la data intrarii in tara;

z) copiii cu varsta mai mica sau egala de 3 ani, fara a fi necesara prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2;

aa) copiii cu varsta mai mare de 3 ani si mai mica de 16 ani, daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii).

5. La art. 6 alin. (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(1) Exceptarea de la masura carantinei instituita cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate se aplica pentru persoanele vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare pana la data contactului direct.

Art. 20 – Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.

PRESEDINTELE COMITETULUI NATIONAL PENTRU SITUATII DE URGENTA
PRIM-MINISTRU
FLORIN-VASILE CITU”.

Hotarare Cnsu Nr 32 Din 25-05-2021 v5 Fara Lista by Jurnalde Craiova on Scribd

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.