Noi metode de înșelăciune practicate de hackeri în numele Poștei Române

0
62

Noi metode de înșelăciune practicate de hackeri
💡ATENŢIE LA FRAUDELE ELECTRONICE DE TIP PHISHING! ATENŢIE LA CE LINK-URI ACCESAŢI!
Compania Națională Poșta Română atrage atenția că în ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de phishing care folosesc numele Companiei în mesajele transmise prin SMS ori pe e-mail.

Prin ele, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele dumneavoastră personale.
De exemplu, de pe un număr de telefon de România se trimite un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să i se livreze un colet, dar adresa este incorectă.
Se indică un link care are în componență cuvintele ”posta”/”post” și/sau ”romana”. După accesarea link -ului, sunt solicitate date personale – adresă poștală, de e-mail, număr de telefon și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin această interfață vă este solicitată o sumă simbolică.
După completarea datelor cerute de interfață – număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță – se primește un cod de la bancă.

Sub această interfață sunt hackerii care introduc datele cardului în aplicația Apple Pay, sustrăgându-vă, astfel, banii.
Din acest moment, hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul dumneavoastră!
Sunt folosite chiar expresii de siguranță folosite de bănci, în general, de genul: ”nu comunica nimănui…”.

În momentul în care se introduce codul transmis de bancă (în unele cazuri sunt transmise mai multe coduri, în mesaje repetate), banii de pe card dispar.
𝗔𝘁𝗲𝗻𝘁̗𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗱𝗲𝗻𝘂𝗺𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗶𝗻𝗸-𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃a 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗶𝗻𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁𝗲❗
Poșta Română operează exclusiv cu site-ul său oficial: www.posta-romana.ro şi pe pagina oficială de Facebook: Compania Naţională Poşta Română.
Orice altă variantă de nume de website, care ar putea părea oficial şi real, nu aparține companiei noastre şi nu trebuie accesat.
Dacă ați primit un astfel de mesaj, vă rugăm să:
📛Nu deschideți acel mesaj și să îl marcați ca spam;
📛Nu accesați link-ul!
❗Rețineți❗
👉Compania Națională Poșta Română comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail ([email protected], [email protected]).
Poșta Română nu solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe vamale.
Fiți vigilenți cu banii și cu datele dumneavoastră personale!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.