Noi PROBLEME la Legea Salarizarii Unitare

0
318

 

Noi PROBLEME la Legea Salarizarii Unitare 1

Reprezentantii sindicatelor din Sanatate au explicat, dupa o discutie cu ministrul Sanatatii, ca nu s-a gasit nicio solutie pentru regulamentul sporurilor, precizand chiar ca unele calcule nu au fost facute corect. Intre timp, peste o suta de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi au iesit, joi dupa-amiaza, in fata institutiei, protestand fata de reducerile salariale drastice pe care le-au resimtit, in urma modificarii legislatiei.

„Se pare ca nu toate calculele sunt corecte, sunt discutii, nu am gasit solutii astazi. Probabil ne vom mai intalni si dupa sarbatori. HG-ul este acceptabil, dar problema este reprezentata de Legea salarizarii unitare cu toate problemele ei. Cine a promulgat-o, cine a nascut-o sa si-o asume sau sa o modifice. Vom deconta toate aceste probleme in jurul datei de 15 aprilie, cand se vor primi fluturasii si banii efectiv pe card. O parte dintre oameni spun ca legea e buna, noi spunem ca nu este buna, dar vom vedea pe 15 aprilie”, a declarat Iulian Pope.

Sindicalistii au explicat ca ministrul Sanatatii spera sa gaseasca variante pentru aceste sporuri, dupa intalnirile pe care le va avea cu managerii de spitale.

Citeste si :  Viorica Dancila anunta EXCLUDEREA lui Paul Stanescu din PSD: A gresit in prima parte a declaratiei, a creat confuzie

„Vom purta in continuare discutii. La acest moment, nu avem nimic care ar putea veni in ajutorul colegilor nostri. Doamna ministru a spus ca incearca sa gaseasca solutii impreuna cu managerii de spitale acolo unde sunt probleme, la aplicare”, a precizat Leonard Barasc.

Zeci de angajati ai Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din Capitala, biologi, asistente si personal administrativ, au protestat, joi, pentru a doua zi consecutiv, in curtea unitatii spitalicesti, fiind nemultumiti de reducerea sporurilor.
Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, regulamentul cadru care stabileste locurile de munca, categoriile de personal si marimea concreta a sporurilor pentru conditii de munca pentru familia ocupationala „sanatate si asistenta sociala”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.