Noul ministru PSD al Justitiei anunta ca amnistia va fi discutata in Parlament

0
337
Noul ministru PSD al Justitiei anunta ca amnistia va fi discutata in Parlament 1
Noul ministru PSD al Justitiei anunta ca amnistia va fi discutata in Parlament

Noul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, dupa audierile din Parlament, ca este de „bun augur” ca un proiect de amnistie sa fie discutat in Parlament. Liderii PSD au evitat pana acum sa vorbeasca despre acest subiect.

„O lege a amnistiei si gratierii nu a fost promovata de noi in campania electorala, dar o astfel de lege discutata in Parlament e de bun augur”,  a spus Iordache noul ministru al Justitiei.

El a mai declarat ca va propune premierului o revedere a principalelor acte normative, inclusiv a Codului penal (Cp) si a Codului de procedura penala (Cpp).

„Pornind de la faptul ca pentru a avea o Justitie buna avem, in primul rand, nevoie de legi bune, voi cauta sa readuc in actualitate unul dintre principiile fundamentale ale dreptului, si anume principiul securitati juridice, aruncat la colt in ultimul deceniu printr-o inflatie legislativa galopanta, prin acte normative contradictorii, incomplete si mai ales lipsite de predictibilitate. In acest sens, voi propune prim-ministrului o revedere a principalelor acte normative, inclusiv a Codului penal si a Codului de procedura penala, prin implicarea mediului academic, a asociatilor profesionale si a CSM”, a afirmat Florin Iordache noul ministru al Justitiei

El a invocat in acest sens peste 40 de decizii ale Curtii Constitutionale care vizeaza Cp si Cpp, adaugand ca acestea pot fi puse in concordanta in Comisia juridica din Parlament.

Noul ministru al Justitiei a mai anuntat si ca este decis sa isi exercite autoritatea asupra procurorilor.

„Voi cauta ca un text din Constitutie, fie ignorat complet de unii ministri ai Justitiei, fie abuziv exercitat de altii, sa devina cu adevarat operational. Am in vedere art. 132 din Constitutia Romaniei privind statutul procurorilor, potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea conform principiului legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justitiei. In acelasi timp, prin consultarea intregului corp profesional al magistratilor, dar si al societatii civile, voi incerca ca ministrul Justitiei sa fie un factor mai activ in promovarea unor politici publice in domeniul Justitiei, astfel incat increderea in justitie sa creasca”, a sustinut el.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.