Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Noul stadion din Craiova, scumpit peste noapte cu 6 milioane de euro

Noul stadion din Craiova, scumpit peste noapte cu 6 milioane de euro

Noua arenă sportiva din Craiova tocmai a devenit mai scumpă. Compania Națională de Investiții a atribuit acum trei săptămâni un contract de 6 milioane de euro pentru lucrări suplimentare firmelor care au câștigat licitația din 2015, scrie Gazeta de Sud .

Motivul invocat este „extrema urgență survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute“.

Practic, CNI a „săltat“ prețul stadionului cu peste șase milioane de euro, bani pe care i-a acordat firmelor CON-A și ACI Cluj fără publicarea unui anunț de participare.

Culmea este că „urgența“ invocată nu există, deoarece lucrările suplimentare au fost deja efectuate acum mai bine de un an.

Și mai ciudat este faptul că firmele aveau deja prevăzute fonduri de 5% din valoarea contractului pentru „Cheltuieli diverse și neprevăzute“.

Până acum, costurile stadionului au ajuns la 51,3 milioane de euro.

Noul stadion de fotbal din Craiova va putea găzdui competiții sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League și UEFA Europa League, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții.

Stadionul are 27.001,42 mp suprafață construită la sol, 54.159,96 mp suprafață desfășurată, 7 nivele (P+6E, 50,14 m înălțime) și o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori:

  • 232 de locuri pentru persoane cu dizabilități în scaune cu rotile, inclusiv însoțitori;
  • 350 de locuri pentru reprezentanții mass-media;
  • 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje;
  • 28.033 de locuri pentru public.

Este vorba despre un obiectiv de investiții cuprins în „Programul național de construcții de interes public”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

“Noul “Oblemenco”, gata în mai puțin de 2 ani!

Precizăm faptul că în urmă cu doi ani primăria Craiova finaliza demolarea vechiului stadion “Ion Oblemenco” și preda către CNI terenul viabilizat în scopul construirii noului stadion din Bănie.

Încă o data, CNI și-a respectat promisiunea de a face imposibilul posibil, reușind să finalizeze lucrările, ajunse astăzi în faza de pregătire a recepției finale.” spun pe pagina de facebook Compania Nationala de Investitii .

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Replica unui “aeroportist”catre clona politruca infiintata ILEGAL in Bucuresti in 2013

Tribunalul Dolj a spus clar:FC Universitatea 1948 este continuatoarea istorica a echipei de fotbal infiintata in anul 1948 care s-a...

Închide