Novak Djokovici, sub escorta poliţiei federale la aeroportul din Melbourne

0
304

Novak Djokovic a pierdut duminică dimineață apelul împotriva deciziei Ministrului Imigrării și va fi obligat să părăseacă Australia în orele următoare. Mai mult, instanța dispus și ca sârbul să suporte toate cheltuielile de judecată pentru proces.

Presa din Serbia a aflat și câți bani trebuie să dea mai exact din buzunar Djokovic, iar suma este uriașă. Conform Telegraf, “Nole” trebuie să plătească Guvernului Australian 500.000 de dolari, adică aproximativ 438.000 de euro.

Echipa legală a lui Djokovic a acceptat acești termeni, ca urmare a deciziei de a nu folosi o cale de atac suplimentară. Ulterior, cel care e responsabil de anularea vizei, Alex Hawke, a salutat decizia unanimă a Curții Federale.

Federaţia australiană de tenis (Tennis Australia) a afirmat că “respectă” decizia justiţiei de a-l expulza pe Novak Djokovic şi a precizat că N.1 mondial va fi înlocuit cu un ”lucky loser” pe tabloul principal al Australian Open, care începe luni, transmite AFP,

În afacerea Djokovic, comunicatul TA a subliniat că “Tennis Australia respectă decizia Tribunalului federal” australian.

“Potrivit regulilor turneelor de Mare Şlem, un lucky loser (jucător eliminat în ultimul tur al calificărilor – n. r.) va prelua poziţia de cap de serie N.1”, a adăugat TA.

Este o mare şansă pentru sârbul Miomir Kecmanovic (78 ATP) care, în loc să-l întâlnească pe compatriotul său în faţa căruia avea şanse mici, îl va înfrunta deci pe italianul Salvatore Caruso (150 ATP).

“Ne aşteptăm deci la un Australian Open echilibrat şi interesant şi le dorim mult succes tuturor jucătorilor”, a conchis TA, care a rămas fără una din principalele sale atracţii.

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat, duminică, într-un comunicat, că absenţa lui Novak Djokovici de la Australian Open este o pierdere pentru joc, subliniind că este nevoie de timp pentru a se trage învăţămintele din situaţia în care s-a aflat liderul mondial. De asemenea, ATP recomandă cu tărie tuturor jucătorilor să se vaccineze.

“Decizia de astăzi de a susţine anularea vizei pentru Australia a lui Novak Djokovici marchează sfârşitul unei serii de evenimente profund regretabile. În cele din urmă, deciziile autorităţilor juridice cu privire la problemele de sănătate publică trebuie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a face un bilanţ al faptelor şi pentru a trage învăţămintele din această situaţie. Indiferent de cum s-a ajuns în acest punct, Novak este unul dintre cei mai mari campioni ai sportului nostru, iar absenţa sa de la Australian Open este o mare pierdere. Ştim cât de agitate au fost ultimele zile pentru Novak şi cât de mult şi-a dorit să-şi apere titlul la Melbourne. Îi dorim numai bine şi aşteptăm cu nerăbdare să-l revedem curând pe teren. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor”, se arată în comunicatul ATP.

Jurnalistul australian Shane McInnes a postat mai multe fotografii pe Twitter cu liderul ATP aflat la aeroportul Tullamarine din Melbourne, cu câteva minute înainte de îmbarcare.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente.

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Premierul australian Scott Morrison a salutat decizia tribunalului federal de a menţine hotărârea de anulare a vizei lui Novak Djokovici, subliniind că aceasta a fost luată din motive de sănătate şi siguranţă şi pentru interesul public.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.