Nunta controversata dupa gratii – ANP face ancheta interna

0
146

Nunta controversata dupa gratii - ANP face ancheta interna 1ANP a demarat o ancheta interna dupa ce o angajata a penitenciarului Rahova s-a casatorit cu un detinut.

“In contextul informatiilor recent vehiculate in spatiul public, cu privire la existenta unui eventual conflict de interese/ unei incalcari a prevederilor Codului deontologic al personalului din sistemul administratiei penitenciare, urmare incheierii casatoriei intre o persoana privata de libertate si un functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, se impun urmatoarele precizari:

Art.48, lit. r) din Legea 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor prevede faptul ca functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare are obligatia sa aduca la cunostinta compartimentului resurse umane modificarile privind domiciliul, dupa caz, resedinta, precum si schimbarile intervenite in starea civila sau date relevante din punct de vedere profesional, in termen de 15 zile de la producerea acestora. Raportat la aceste prevederi, pana la acest moment nu se contureaza savarsirea unei eventuale abateri disciplinare.

In ceea ce priveste nerespectarea prevederilor Ordinului nr. 2794/C din 8 octombrie 2004 pentru aprobarea Codului deontologic al personalului din sistemul administratiei penitenciare, in sensul art. 11, lit. d), la nivelul unitatii responsabile, autosesizata in urma informatiilor mediatizate, se analizeaza, din punct de vedere disciplinar, incalcarea acestor dispozitii; 

Referitor la existenta unui conflict de interese, in sensul art.50 din Legea 293/2004, situatia prezentata nu se inscrie, la momentul prezent, printre situatiile definite”, transmite ANP.

Citeste si :  Cum a fost DISTRUS in instanta un dosar cu prejudiciu de peste 60.000.000 de euro

Bogdan Dumitrache, zis ”Crocodilu”, unul din cei mai temuti interlopi din tara, s-a insurat dupa gratii cu nimeni alta decat psiholoaga penitenciarului in care isi ispaseste pedeapsa.

Condamnat la sapte ani si jumatate in dosarul „Clanurilor”, interlopul ”Crocodilu” a fost incarcerat, initial, la Penitenciarul Rahova. Acolo, potrivit unor surse apropiate interlopului, barbatul ar fi cunoscut-o pe Veronica C., o fosta gimnasta care lucreaza ca psiholog in cadrul penitenciarului.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.