Nutella a fost scoasa din mai multe supermarketuri

0
222
Nutella a fost scoasa din mai multe supermarketuri 1
Nutella a fost scoasa din mai multe supermarketuri

Celebra cremă de ciocolată Nutella a fost scoasă din mai multe supermarketuri pe motiv că ar conţine ingrediente cancerigene.
Ferrero, producătorul celebrei Nutella a primit o lovitură puternică. Uleiul de palmier utilizat în produs ar putea cauza cancer.
Autoritatea Europeană pentru Standarde Alimentare a avertizat că uleiul de palmier este cancerigen. Instituţia europeană a avertizat că şi un consum moderat reprezintată un risc pentru copii. Mai multi retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară, au boicotat răspândirea ca o măsură de precauţie.
Ferrero insistă asupra faptului că decizia de a păstra uleiul de palmier în Nutella, în ciuda temerilor de siguranţă, are ca scop calitatea, nu costurile schimbării ingredientului. „Nutella fără ulei de palmier ar produce un substitut inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi”, a spus managerul de achiziţie Ferrero, Vincenzo Tapella potrivit The Independent.

Citeste si :  Cea mai mare fabrica de Nutella din lume, inchisa temporar din cauza unei probleme de calitate

De ce este uleiul de palmier periculos pentru sănătate

Uleiul de palmier este concentrat în acizi grasi saturaţi care, atunci când sunt consumaţi în exces, au efecte dăunătoare asupra arterelor şi creierului. Acizii grasi saturaţi din uleiul de palmier şi de coprah sunt cei care au cel mai mare impact asupra nivelului de colesterol sanguin.

Acizii grasi saturaţi diferă prin structură, metabolism, funcţii celulare şi efectele dăunătoare. Subgrupa de acizi grasi “acid lauric, miristic şi palmitic” este aterogenă (produce plăci de lipide care se depun pe pereţii arterelor). Or, uleiul de palmier este în mod natural bogat în acid palmitic.

Problema nu este produsul în sine, ci cantitatea consumată. De exemplu, un baton de ciocolată, o tartină cu Nutella (Nutella conţine în proporţie de 20% ulei de palmier) sau o pungă cu chipsuri nu sunt atât de periculoase pentru sănătate, dacă sunt consumate din când în când şi dacă fac parte dintr-o alimentaţie echilibrată.

Citeste si :  Cea mai mare fabrica de Nutella din lume, inchisa temporar din cauza unei probleme de calitate

Este destul de dificil să eviţi uleiul de palmier din alimentaţie. Poţi să te uiţi cu atenţie pe etichete. Prezenţa uleiului de palmier nu este întotdeauna afişată, dar trebuie să fii vigilent în faţa altor denumiri care ar putea masca uleiul de palmier: acizi grasi saturaţi, grăsimi vegetale sau uleiuri vegetale.

Aproape toate dulciurile conţin ulei de palmier: biscuiţi, ciocolată, chipsuri sau biscuiţi aperitiv. Şi mâncărurile gătite congelate sau în conserva conţin, în majoritate, ulei de plamier.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.