O companie cu capital 100% românesc, câştigătoarea primei finanțări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei

0
231

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a participat astăzi, la Craiova, la evenimentul de semnare a primului contract de finanțare prin schema de ajutor de minimis “Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale” de către Softronic Craiova, lansată de Ministerul Economiei în luna noiembrie.

„Am semnat, astăzi, contractul de finanțare cu Softronic, un producător de locomotive din Craiova care a aplicat pentru accesarea de ajutor de minimis prin schema pentru competitivitate. Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabrici cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație”, a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Schema de ajutor de minimis, care are prevăzut un buget de 30.000.000 lei, se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor sau/şi recuperarea materialelor, precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

În urma depunerii cererii de finanțare, Softronic Craiova, un producător de locomotive, cu capital românesc, care îşi propune să devină un jucător de top în Europa în domeniul producției de locomotive electrice, este prima firmă declarată câştigătoare.

„Mă bucur că prima firmă care beneficiază de schema de ajutor de minimis este o firmă românească. Vreau să felicit Softronic atât pentru semnarea acestui contract, cât și pentru proiectele ambițioase pentru fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul, şi pentru menținerea a 600 de angajați chiar şi-n aceşti ani grei cu crize suprapuse. De asemenea, vreau să lansez un apel către companiile româneşti să depună proiecte pentru cele 3 scheme de ajutor de stat începute de Ministerul Economiei anul acesta, scheme care vor continua şi în 2023”, a conchis ministrul Spătaru.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.