O cunoscuta banca dispare din Romania!

0
133

O cunoscuta banca dispare din Romania! 1După aproape decenii trecute de la intrarea pe piața din România, o cunoscută bancă dispare din țara noastră. Aceasta are zeci de sucursale pe teritoriul carpato-danubiano-pontic.

Prezentă pe piața din România din anul 1998, instituția bancară își încheie activitatea în țara noastră în acest an, după ce Cyprus Popular Bank Public Co Ltd a semnat cu fondul de investiții londonez Duet Private Equity, susținut de familia Vardis Vardinogiannis (83 de ani), om de afaceri implicat în tranzacții cu petrol și servicii de transport maritim, contractul pentru vânzarea Marfin Bank România.
Pentru achiziția Marfin au fost anul trecut șase oferte, inclusiv din partea Expobank Cehia, deținută de rusul Igor Kim, dar și din partea Patria Bank.

Citeste si :  Efect al Brexitului : Masinile cu volan pe dreapta, interzise in Romania!

Presa elenă informează că reprezentanții Duet Private Equity au încheiat cu autoritățile ultima parte a negocierilor privitoare la achiziționarea băncii falimentare.

În acest moment, compania cipriotă este în administrare specială, după colapsul sistemului bancar cipriot din 2013, din care a mai rămas în picioare doar Bank of Cyprus. Mai mult, ea este în proces de lichidare pentru acoperirea datoriilor rămase. Astfel, susținerea subsidiarei din România îi era, practic, imposibilă.

La final de 2016, Marfin mai avea în țara noastră doar 272 de angajați, în scădere cu o zecime față de 2015, și 33 de filiale și agenții.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.