O eclipsa de Luna va avea loc in aceasta noapte

O eclipsa de Luna va avea loc in aceasta noapte

O eclipsa de Luna va avea loc in aceasta noapte si va fi vizibila in totalitate din tara noastra, daca cerul este senin.

Punctul maxim al eclipsei va fi la ora 22 si 10 minute. Fenomenul va incepe la ora 19:00 si va fi vizibil pana la ora 23:00 si 12:00.

O astfel de eclipsa inseamna ca Luna nu intra de loc in umbra Pamantului. Mai exact, numai o parte din Luna va trece prin conul de penumbra, iar discul acesteia va suferi o usoara scadere in luminozitate.

Citeste si :  Nicolae Giugea : Majorați plata muncii și atunci nu mai avem nici deficit de angajați și nici tineri care pleacă din țară!

Maxima eclipsei se va produce la ora 22:10, cand aproape tot discul Lunii se va afla in penumbra Pamantului. Fenomenul va putea fi observat pe tot parcursul desfasurarii lui, daca va fi senin.

Observatorul Astronomic din Bucuresti va fi deschis, iar cei care doresc pot urmari eclipsa de pe terasa institutiei.

Eclipsa din 10 ianuarie va coincide cu o Luna Plina si este una dintre cele patru care vor avea loc anul acesta.

Citeste si :  Klaus Iohannis la investirea Guvernului Orban : Romania putea sa aiba mai multe autostrazi, mai multe scoli, mai multe spitale...

Din Romania, doar doua vor fi insa vizibile, cea din aceasta seara si cea care va avea loc pe 5 iunie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Jurnalde Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.