O eclipsa totala de Soare va avea loc pe 2 iulie

0
61

O eclipsa de Soare totala se va produce pe 2 iulie, iar fenomenul va fi vizibil doar din regiunea Pacificului, Argentina si Chile, potrivit presei internationale.

Eclipsele de Soare se observa numai din anumite locuri de pe glob, iar faza maxima de totalitate, doar pe o fasie lata de aproximativ 200 de kilometri, de aici si raritatea lor, potrivit site-ului Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti.

Pe 2 iulie, Luna se va plasa intre Terra si Soare, pe aceeasi axa, generand o eclipsa care va fi vizibila din cea mai mare parte a regiunii Pacificului, precum si din Argentina si Chile.

Citeste si :  MOL Romania premiaza anual zece profesori si antrenori pentru excelenta in educatie ! Dan Podeanu este unul din castigatori !

Eclipsa va debuta la est de Noua Zeelanda, la ora 16.55 GMT, pentru a se incheia in zona Argentinei, la ora 21.50 GMT. Avand in vedere ca va traversa o mare parte din Oceanul Pacific, putini oameni vor putea observa fenomenul.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Totusi, eclipsa de soare totala va putea fi vazuta de la Observatorul European Austral din La Silla, Chile, echipat cu unul dintre cele mai performante telescoape de pe Terra.

Citeste si :  Alearga la crosul Epilepsy Challenge ! Ajuta si tu bolnavii de epilepsie !

Urmatoarea eclipsa partiala de Soare vizibila de pe teritorul Romanei va avea loc pe 21 iunie 2020. Totodata, urmatoarea eclipsa solara totala vizibila din tara noastra va avea loc abia pe 3 septembrie 2081.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.