O istorie de 70 de ani, povestita intr-o seara de gala la Teatrul Colibri

0
586

Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova celebreaza cu bucurie si emotie sapte decenii de povesti in cadrul Galei Colibri 70, marti, 10 decembrie 2019. Evenimentul reuneste la Craiova creatori din teatrul de animatie de aici si din tara, directori ai unor importante institutii de profil din Romania, autoritati locale si judetene.

Gala va fi prefatata de intalnirea profesionala Retrospective si perspective ale teatrului de animatie si ale teatrului pentru copii, la ora 11:00, in Sala Studio. Participa la aceasta intalnire si oaspeti din tara, reprezentanti ai Teatrului Ion Creanga Bucuresti: Gabriel Coveseanu – manager, Gabriel Iencek – director artistic, Alina Moldovan – consultant artistic si Ioan Valentin Vasilescu – referent; Adrian Gazdaru – managerul Teatrului Excelsior Bucuresti, Emanuel Petran – managerul Teatrului de papusi Puck Cluj-Napoca, Gavril Cadariu – manager si Alina Nelega – dramaturg, consultant artistic la Teatrul pentru copii si tineret Ariel Targu Mures; prof. univ. dr. Oana Leahu – decan si Gavril Siriteanu – scenograf, artist plastic la Universitatea de Arte Targu Mures; Mihaela Soloceanu – managerul Teatrului Arlechino Brasov, scenografa Mariana Pachis din Bucuresti si Adela Moldovan – regizor si marionetist din Arad.

La ora 17:00 va fi vernisata Expozitia Colibri 70, in foyer-ul teatrului. Expozitia invita, de asemenea, la o calatorie de (re)cunoastere cu uimire si incantare a creatiilor iesite din mainile oamenilor care implinesc universul artei animatiei.

Seara, la Gala Colibri 70, de la ora 18:00, personaje dragi, din spectacole care au imbogatit de-a lungul timpului repertoriul teatrului craiovean de papusi si au daruit bucurii multor generatii de copii, isi vor spune povestea, pe scena, cu ajutorul actorilor Teatrului Colibri si al scenografei Mariana Pachis. Cunoscuta publicului din Craiova din Festivalul Puppets Occupy Street ca omul care cerne idei in nisip, Mariana Pachis va ilustra in nisip fragmente dintr-o istorie de 70 de ani a artei animatiei in Cetatea Baniei.

Teatrul Colibri, denumit initial Teatru de Papusi, a fost infiintat in anul 1949, ca sectie a Teatrului National „Marin Sorescu“. A dobandit personalitate juridica in 1956, iar din 1998 este cunoscut ca Teatrul pentru copii si tineret Colibri.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.