O istorie a scandalurilor care l-au adus la Casa Alba pe Donald Trump

0
408
Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump

Noul preşedinte ales al Statelor Unite, Donald Trump, este produsul epocii televiziunii, al ego-ului său colosal şi al resentimentelor a zeci de milioane de americani albi, săraci, care se consideră trădaţi de clasa politică. În cursa pentru Casa Albă, mogulul a sfidat toate regulile politice din SUA şi nu numai, scrie The Independent, conform news.ro.

Cu cât insultă mai mulţi oameni, cu atât mai mult succes pare să aibă Trump. El a ridicat capacitatea de a provoca scandaluri şi controverse la nivel de virtute, cel puţin pentru susţinătorii săi.
Ignoranţa sa politică este de multe ori uimitoare, la fel ca şi faptul că alege să nu ţină cont de adevăr într-o serie de dosare, scrie cotidianul britanic, precizând că discursurile sale sunt presărate cu minciuni, gafe, bigotism, misoginie şi rasism. Toate acestea ar fi distrus orice alt candidat până acum, însă pe Trump au reuşit chiar să îl ajute, până la un punct.

A câştigat învestitura republicană, însă platforma sa sfidează constant principiile tradiţionale republicane: comerţul liber şi pieţele deschise, rolul Statelor Unite de stâlp al alianţei occidentale în faţa puterilor rivale, precum Rusia, pe care Trump o admiră.

Cu toate acestea, a reuşit să ocupe cea mai importantă funcţie din lume – preşedinte al Statelor Unite.

Nu este prima dată când Trump s-a gândit să candideze. În 2012, el a fost pe punctul de a se înscrie în cursă, dar s-a răzgândit în ultimul moment şi a explicat că nu este pregătit să renunţe la afaceri. El l-a susţinut atunci pe fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney.

Resetarea relaţiilor dintre Rusia şi SUA este posibilă, iar acest lucru va face, fără îndoială, lumea mai sigură, a declarat miercuri prim-vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare şi Securitate din cadrul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Franţ Klinţevici, după victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, informează agenţia de presă TASS.

Totodată, Klinţevici atenţionează că Donald Trump ar putea avea „iniţiative serioase” în planul politicii externe, inclusiv în Siria. „Nu exclud ca deja în discursul său pentru prezentarea programului în timpul învestirii el să aibă iniţiative serioase în planul politicii externe, inclusiv în privinţa Siriei, iniţiative dintre cele mai surprinzătoare şi discutabile”, a spus oficialul rus.

Potrivit lui Klinţevici, reacţia Rusiei la posibilele iniţiative ale noului preşedinte al SUA „trebuie să fie extrem de precisă”, pentru că „etapa de început va determina foarte multe în evoluţia ulterioară a relaţiilor ruso-americane”.

Trump şi-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câştiga preşedinţia, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marţi, potrivit agenţiilor de presă.

În timpul campaniei sale, candidatul republican la alegerile din SUA, Donald Trump, a declarat că planul contracandidatei sale democrate Hillary Clinton în privinţa Siriei „ar duce la Al Treilea Război Mondial”, din cauza potenţialului de conflict cu forţele armate ale Rusiei, putere nucleară.

Alegerea lui Donald Trump ca cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite va face munca „mai grea” pentru Uniunea Europeană, a declarat miercuri preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, informează Reuters.

„Va fi greu, mai greu decât cu administraţiile anterioare, dar el este preşedintele ales în mod liber”, a afirmat Schulz la radioul Europe 1.

„Trebuie să respectăm viitorul preşedinte al Statelor Unite… Sper că vom găsi o deschidere de a coopera”, a mai spus el.

Republicanul Donald Trump a uimit lumea învingând-o pe favorita Hillary Clinton în cursa pentru
Casa Albă, încheind opt ani de guvernare democratică.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.