O mica intoarcere in timp alaturi de cateva asemanari : Unirea Urziceni si CS U Craiova

0
676

O mica intoarcere in timp alaturi de cateva asemanari : Unirea Urziceni si CS U Craiova 1Vin cu aceasta remarca si observ cum unele lucruri par sa fie la indigo cu ceea ce traim azi . De ce fac aceasta asemanare ? Aflati din cele ce urmeaza ce au in comun Unirea Urziceni si CS U Craiova .

Cum a aparut Unirea Urziceni ?

Unirea Urziceni a fost un club de fotbal din Urziceni. De la înființare din 1954, și până în 2002, echipa a evoluat cu precădere în eșalonul trei, purtând de-a lungul timpului mai multe denumiri: Aurora, Avântul, Ferom, Agricultorul și în final Unirea. După preluarea echipei de către un potent om de afaceri, Dumitru Bucșaru, clubul și-a început ascensiunea în fotbalul românesc promovând în Liga a II-a și mai apoi în Liga I. Cooptarea în sânul echipei a managerului Mihai Stoica și a antrenorului Dan Petrescu a avut ca rezultate disputarea finalei Cupei României în sezonul 2007-2008 și câștigarea titlului de campioană a României în sezonul următor.

Stadionul folosit de club pentru disputarea meciurilor de acasă se numește Tineretului și se află la ieșirea din orașul Urziceni. A fost inaugurat în 1976, în 2002 a fost renovat și extins până la o capacitate de 7000 de locuri, iar din 2007 este dotat cu o instalație de nocturnă de 1400 lucși. Culorile echipei sunt alb-albastru, iar porecla ei este Chelsea de Ialomița.[

La finalul turului sezonului 2010-11, Primăria Chiajna a achiziționat de la Dumitru Bucșaru 50% din acțiunile Unirii. Totuși FRF nu a permis fuziunea celor două echipe, iar tranzacția a căzut. La finalul sezonului 2010-11, echipa a retrogradat în Liga a II-a. Într-un comunicat din data de 6 iulie 2011 s-a anunțat „retragerea clubului din toate competițiile organizate de FRF”.

Cum a aparut CS U Craiova ?

CS U Craiova este un club de fotbal din Craiova. Clubul a apărut în anul 2013, ca urmare a asocierii dintre Primăria Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova și SC Blue Lions Capital SA. Ideea înființării unei noi echipe susținută de Primărie în Craiova apare în 2009 în timpul unui conflict între Mititelu și Primăria orașului în care primul amenința cu mutarea echipei la Drobeta-Turnu Severin. După ce a schimbat acționariatul de mai multe ori, FC U Craiova a intrat într-o dispută cu conducerea Federației Române de Fotbal și a fost dezafiliată în 2011. După stingerea litigiilor, FC U Craiova s-a reafiliat și a fost înscrisă în Liga a II-a, avându-l ca patron pe Adrian Mititelu. În același an, însă, Primăria Municipiului Craiova a decis reînființarea vechii echipe Universitatea Craiova. Federația Română de Fotbal a evitat să tranșeze disputa dintre FC U Craiova si CS U Craiova și a înscris și pe CS U Craiova în aceeași serie a Ligii a II-a.

“S-a aprobat în unanimitate în Consiliul Local asocierea dintre municipalitate, Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi investitori. Am avut vreo 5-6 opţiuni de investitori, dar m-am orientat în primul rând către nişte persoane cu bani, cu imagine foarte bună, iar una dintre condiţii a fost şi să fie suporteri ai Universităţii Craiova. Sunt pesoane respectabile, cărora li se deschid uşi peste tot şi vom atrage şi alţi investitori pe parcurs.

Aşa cum s-a aprobat în Consiliul Local, în complexul “Ion Oblemenco” vor avea acces doar CS Universitatea Craiova şi echipele de juniori ale Consiliului Judeţean Dolj. De vineri, vom începe curăţirea şi modernizarea arenei şi a cantonamentului, care arată rău.

Echipa municipalităţii va fi singura Universitatea Craiova care se va înscrie în ligile organizate de FRF. Dacă nu eram sigură de acest lucru nu demaram acest proiect. Echipa va avea stema clubului-mamă, CS Universitatea Craiova, şi nu avem probleme în a folosi imnul lui Adrian Păunescu”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ce au in comun aceste cluburi ?

  1. Au fost facute artificial .. neavand o istorie in spate ..
  2. Bucsaru si Rotaru au ceva in comun “afacerile” profitabile … amandoi dorind sa scoata bani grei din aceasta echipa .
  3. La vremea ei Unirea Urziceni si azi CS U Craiova nu au fani .. si aici se dau batalii mari ca aceasta din urma sa aiba si ea suporteri nu spectatori de 2 3 meciuri apoi uita ca exista echipa ..
  4. Unirea Urziceni a disparut cum si la CS U Craiova daca PSD pierde Guvernarea atunci Mihai Rotaru cu siguranta cedeaza echipa ..

O mica intoarcere in timp alaturi de cateva asemanari : Unirea Urziceni si CS U Craiova 2

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.