Home » Actualitate » Actualitate Craiova » O noua licitatie pentru pasajul suprateran din Valea Vlaicii

O noua licitatie pentru pasajul suprateran din Valea Vlaicii

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

O noua licitatie pentru pasajul suprateran din Valea Vlaicii

O noua licitatie pentru pasajul suprateran din Valea Vlaicii

Conform ziarului Cuvantul Libertatii Primaria Craiova pregateste o licitatie pentru repararea deficientelor tehnice de la pasajul suprateran din Valea Vlaicii. Dupa un an in care s-a încercat sa se ia legatura cu constructorul, dar fara succes, municipalitatea a ajuns la concluzia ca pasajul nu mai poate sa astepte inca o iarna în aceeasi stare şi este nevoie de o altă firmă care să corecteze toate probleme care au apărut. Intervenţiile urmează să fie suportate din garanţia de bună execuţie care a fost depusă de SCT Bucureşti în contul municipalităţii, la data licitării lucrării.

Se împlineşte mai bine de un an de când pasajul suprateran de la kilometrul zero al Craiovei continuă să aibă aceleaşi probleme la unul dintre picioarele care îl susţin, un amortizor defect şi toată structura de beton afectată de o reţea de mici fisuri. Întrebat, într-o conferinţă de presă, despre soarta acestui pasaj, unul extrem de circulat, primarul Mihail Genoiu a declarat că a purtat discuţii cu funcţionarii care s-au ocupat de acest proiect, iar aceştia i-au explicat că, în tot acest timp, s-a încercat să se ia legătura cu constructorul. În mod normal, acesta ar fi trebuit să remedieze problemele apărute. „Am avut o discuţie cu reprezentanţii din Primărie care s-au ocupat de acest proiect. E demarată procedura de executare a garanţiei pentru că executantul de la acest pasaj a falimentat. De altfel, SCT Bucureşti nici nu a mai răspuns la zecile de solicitări pe care le-am făcut către el”, a explicat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

În paralel cu executarea garanţiei depuse de SCT Bucureşti, se lucrează şi la o procedură de achiziţie pentru remedierea defecţiunilor. Cel puţin aceasta este vestea bună pe care a oferit-o primarul Mihail Genoiu, pasajul urmând să-şi aibă problemele rezolvate abia după un an şi jumătate în care a fost lăsat în aşteptare. „La această oră, se lucrează şi la o procedură de achiziţie pentru remedierea a tot ce este acolo, repararea compensatoarelor şi a rosturilor şi, pe de altă parte, de operarea garanţiei de execuţie pe care o are depusă la nivelul Primăriei”, a menţionat edilul-şef al Craiovei. Remedierea problemelor ar urma să se facă, în consecinţă, cu banii pe care municipalitatea craioveană speră să îi obţină din executarea garanţiei de bună execuţie, dar cu menţiunea că lucrarea de reparaţie nu o mai face constructorul iniţial, ci o altă firmă care va fi declarată câştigătoare în urma licitaţiei care se pregăteşte acum.

„La momentul respectiv s-a intervenit și s-a reparat pila 7, a fost reparat cu un adeziv special. A rămas ca ulterior să fie montate acele compensatoare, dar s-au ivit greutăți cu societatea care a executat pasajul. Aceasta este în stare de insolvență și la momentul execuției reparațiilor și-a declinat competența unei alte societăți. În urma unei expertize s-a constatat că unele compensatoare au fost reglate greșit. Reglajele corecte se pot face de către constructor, care este o firmă din Italia. Amortizoarele trebuie să meargă la producătorul lor în Italia, acolo se fac reglajele corecte. Aceasta este constatarea proiectantului, că smulgerea plăcilor care susțin acele compensatoare s-a datorat reglajului defectuos. Trebuie reglate și compensatoarele de la pilele 6, 11 și 14. Lucrările au fost îngreunate de starea de insolvență a constructorului, SCT București. Noi ne-am luat însă măsurile de siguranță, am început din luna decembrie a anului trecut procedura de notificare și de operare a garanției de bună execuție pe care o are constructorul. În situația în care nu putem să mergem și să montăm compensatoarele cu ei, o să operăm garanția și apelăm la altă societate. Cele patru compensatoare urmează să fie trimise în Italia sau într-un alt laborator pe care îl recomandă italienii. Sunt în discuție patru compensatoare, proiectantul a constatat că patru au nevoie de acest reglaj suplimentar. Este de durată, dar este important să avem un constructor care să facă lucrarea. Menționez că aceste compensatoare nu au legătură cu greutatea și cu traficul. Ele sunt strict pentru seisme foarte mari și sperăm să nu avem așa ceva“, a declarat, pentru GdS, primarul Craiovei, Mihail Genoiu in 16 februarie 2017 .

Asteptam ca licitatia sa se desfasoare astfel incat in timp cat mai scurt sa avem acele amortizoare instalate .


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Targul Agro Oltenia Editia I

Cel mai mare eveniment expozitional din Oltenia dedicat agriculturii si industriei alimentare, aflat la prima editie, se va desfasura pe...

Închide