O romanca vaccinata anti-Covid-19 rupe tacerea.

0
239
O romanca vaccinata anti-Covid-19 rupe tacerea.
O romanca vaccinata anti-Covid-19 rupe tacerea.

Vaccinul anti-COVID-19 a devenit cel mai dezbatut subiect din ultimele zile. Intr-adevar, mai este putin timp si acesta ar trebui sa soseasca in Romania, motiv pentru care, cetatenii trebuie sa cunoasca cat mai multe informatii despre el si posibilele efecte pe care le-ar putea produce. O romanca s-a oferit voluntar pentru testarea cu acest vaccin, dupa ce tatal i-a murit din cauza infectiei cu COVID-19.

Ce simptome a avut dupa ce a fost vaccinata
Silvia Campeanu a vorbit despre efectele pe care le-a simtit dupa ce i s-a administrat antidotul salvator pentru omenie, vaccinul anti-COVID-19.
Aceasta a povestit ca gestul sau a fost dur criticat, fiind acuzata ca a primit bani pentru a dezinforma populatia ulterior, ba mai mult, unii s-au bucurat de moartea tatalui sau.

Cu toate acestea, Silvia Campeanu dezvaluie ca nu exista loc de asemenea interpretari, avand dovada in acte ca nu a primit niciun ban, singura remuneratie pe care ar fi putut sa o primeasca era cea de drum, pe care a refuzat-o.

Femeia a facut vaccinul sambata, iar acum se simte bine si isi desfasoara activitatile de zi cu zi. Aceasta a povestit ca atat ea, cat si sotul sau au facut vaccinul si s-au simtit similar. Singurele mici semne neplacute au fost la inceput, atunci cand cuplul a simtit o usoara durere de cap care a trecut natural, fara medicatie specifica in acest sens.

”Ma simt bine, merg, mananc, dorm. Am absolut toate activitatile pe care le aveam si inainte, atat eu cat si sotul meu pentru ca si el este voluntar.

M-am simtit absolut normal. Am avut o usoara durere de cap care a venit la un moment dat si a disparut fara niciun fel de medicatie.

Din cate am inteles, din voluntarii vazuti la acea clinica de studiu, si erau aproape 1000 de voluntari, nimeni nu a avut efecte adverse”, a mai spus Silvia Campeanu.

Cat rezista vaccinul anti-COVID-19 si unde va fi facut
Spre deosebire de alte vaccinuri, antidotul pentru COVID-19 are nevoie de conditii speciale de pastrare, dar si de administrare. Potrivit specialistilor, acesta trebuie tinut la o temperatura de -80 de grade intr-un ambalaj de gheata carbonica. Din acest motiv, vaccinul va fi efectuat in centre speciale si nu va putea fi facut de medicul de familie.

”Va fi nevoie de centre de vaccinare, nu poate fi facut la medicul de familie”, a transmis Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS.

De asemenea, profesorul Rafila a anuntat ca, desi vaccinurile vor sosi in Romania in decembrie, acestea trebuie bine gandite si planificate pentru a organiza eficient persoanele din categoriile prioritare.

„Chiar daca vaccinul va fi autorizat in decembrie, de la momentul autorizarii pana la vaccinarea efectiva a celor care sunt in prima linie – personalul medical, pacientii cu comorbiditati – este un drum care trebuie urmat si o organizare logistica care trebuie facuta.

As vrea sa-l rog pe domnul Tataru, decat sa anunte aceste termene – nu stiu de ce tocmai decembrie va fi luna cand acest vaccin va fi disponibil in Romania – sa se gandeasca la logistica extraordinara care trebuie pusa la punct”, a spus Rafila la Digi24.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.