O scrisoare care ne arata exact unde suntem … o radiografie a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova

0
257

De multe ori privim superficial lucrurile si chiar daca avem o idee situatia este cu totul alta. Am primit o scrisoare , o numesc chiar o radiografie , care spune totul despre Spitalului Judetean de Urgenta Craiova dar si de atitudinea personalului .. Este dureros dar din pacate adevarat iar daca tot vorbim de schimbare , ar trebui sa fie facuta ! Este o radiografie facuta intr-un moment de suferinta ..

E un strigat de durere combinat cu neputinta si cu frustrarea unor oameni care ar trebui sa dea totul cat timp se afla in slujba cetateanului .. dar nu este asa .. Am sa va prezint exact asa cum am primit .. chiar daca sunt cateva greseli , cred ca acelea nu conteaza .

Defapt , schimbarea este cea care conteaza !! Nu am intervenit in aceasta scrisoare , chiar daca sunt unele greseli iar termenii probabil ca nu sunt chiar atat de buni dar hai sa va fac o invitatie sa citim impreuna :

Un contribuabil si cetatean cu drepturi la Serviciile Europene ale statului Roman,in varsta 69,in data de 18/11/2019 acuzand dureri puternice in piept,varsaturi si o stare generala proasta,noi,am instiintat SMURD.
La ora 22:00/22:15 cu aproximatie,a ajuns primul echipaj care,verificandu-i tensiunea,20 cu 10,medicul din ambulanta a considerand ca nu era nevoie de preluare.
La ora 05:00,19/11/2019,inrautatindui-se starea,am apelat din nou,iar cel de-al doilea echipaj a considerat ca este un caz grav si necesita preluare si incadrare in regimul de urgenta al Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Dolj.
Ajungand acolo,bineinteles, timpul de asteptare in sala,pentru control,cel scris in documentele semnate si scrise de catre angajatii spitalului,nu vor coincide cu realitatea.Timpul alocat asteptarii a fost de 8h,in care,intr-adevar,la jumatatea intervalului,au inceput investigatiile.
Bineinteles,am fost nevoita sa intru in sala de urgenta pentru a putea afla despre starea de sanatate a pacientului(adaug si ca stimabilii domni/doamne de le paza,draguti si simpatici cum sunt ei,de fiecare data ne-au negat accesul).
Ulterior,au considerat ca ar fi timpul sa se intervina chirurgical,constatand dupa 8h ca este un caz grav si ca necesita in cel mai scurt timp aceasta interventie.
Intre timp,am fost informata ca pacientul a fost mutat la etajul 6 Chirurgie 2.
Dupa lupte seculare cu stimabilii si foarte elevatii paznici ai acestei institutii,achizitionand hartia creponata in valoare de 5lei,am reusit sa urc cu Liftul(am avut noroc),dar,ajungand la Sectia Chirurgie 2,am avut surpriza sa fiu nevoita sa iau fiecare salon in parte pentru a-mi gasii tatal,nu mai spun de amabilitatea domnisoarelor asistente,care,intrebandu-le unde este tatal meu,am primit ca raspuns,citez “Iesiti afara,nu aveti voie!”.
L-am gasit intr-un final pe tatal meu,iar,apoi,am descoperit ca timpul de asteptare nu se terminase inca,fiind nevoita sa le Cer asistentelor sa se ocupe de el,pentru ca avea dureri mari.
La ora 18:00,dupa achizitioanarea plasei in valoare de 435lei,s-a conretizat si operatia.
In momentul in care interventia chirurgicala a luat sfarsit,s-a deschis Cutia Pandorei.
La iesirea pacientului din sala de operatie,am constatat ca nu mai avea tubul de aspiratie gastro-intestinal,manifesta frisoane,o stare generala de rau,doar,la cererea mea,o asistenta si-a facut “curajul”(chef) sa-i administreze un algocalin.
Intre timp,noi,familia,am observat ca sonda urinara nu functiona,iar cea de drenare,functiona cu aproximatie,lucru,care a ramas in acelasi stadiu inca,cateva ore.
Intr-un final,l-a insistentele noastre,sodele au fost inlocuite,in acest timp,si programul de vizita luase sfarsit.
Ramand ca insotitor pe parcursul intregii nopti,o doamna de serviciu,nu avea alta ocupatie decat sa intre in salonul post-operatoriu si sa inceapa relatarea vietii sale personale cu voce tare,pacientii,bineintelea,neputand sa se odihneasca.Pana la urma,am clacat nervos asa ca am rugat doamna de serviciu sa se limiteze la a da doar cu mopul.Pe parcursul orelor de noapte,din pacate,se perindau din 2 in 2h,nu neaparat pentru verificarea starii de sanatate a pacientilor,ci mai mult,sa si incerce “autoritatea” fata de noi.Va mai spun si ca doamna cu mopul avea si cunostiinte medicale,spunandu-mi ca tatal meu “are bila la vezica” din cauza faptului ca nu putea sa urinez din cauza sondei care era Blocata.
La 06:00 dimineata,am fost evacutati din salon,pentru ca a inceput vizita medicala,mi-am lasat halatulndeasupra(hartia creponata) unuia dintre becurile grozave,pentru ca tatal meu sa poata dormii,avand in vedere ca becul se afla de asupra capului.
Pe culoar,un alt domn din liga “pumnii mei minte nu are” ma intreaba ce caut acolo.Spre pranz,am plecat acasa,dimineata,insa,la ora 02:00 am revenit cu asternuturi igienice,pentru ca spitalul nu dispune de asa ceva.Am intrat si am iesit fara nicio problema.
Joi,la ora 07:15 am fost apelata de catre tatal meu,cerandu-mi cu disperare sa vin la el,pentru ca se simtea foarte rau(vartejuri,anxietate,dureri abdominale),ca,tot noi,familia,sa constatam pe parcurs,ca acest lucru se intampla din cauza faptului ca lipsea SONDA GASTRO-INTESTINALA,iar,acesta,din urma,acuza dureri.I-am cerut sa roage pe cineva din salon sa cheme o asistenta,sa ne informeze in legatura cu ce produse farmaceutice trebuia ulterior sa achizitionam,ni s-a comunicat ca acestia nu dispuneau nici de sonda,nici de bandaje,nici de plasture,efectiv,nimic.
Dupa achizitionarea produselor,aflandu-ma la intrarile din incinta,mi-a fost negat accesul de catre dragii mei prieteni,”pumnii mei minte nu are”.
Ba chiar,unul dintre ei mi-a adresat cuvinte jignjtoare si m-a imbrancit.
Ulterior,am sunat nepoata,aceasta sesizand sectia 2 politie,care au trimis un echipaj(urma sa primesc un telefon prin care sa fiu instiintata de demersuri).
Acestia l-au interogat pe tatal meu,in legatura cu starea de sanatate.
Am incercat din nou accesul in cladire,ne-a fost din nou negat.Am revenit cu un telefon la sectia 2,ca,stimabilul domn care mi-a preluat apelul,urland,sa-mi spuna,citez”Doamna,ma puneti sa trimit politia degeaba,tatal dumneavoastra a spus ca nu are nicio problema de sanatate!Daca mai sunati va luati amenda!”..Totusi,va rog sa luam in considerare un om tocmai operat de Ocluzie Intestinala si tratat iresponsabil de catre angajatii spitalului,din punctul dumneavoastra,tuturor,credeti ca el putea spune ca este Clinic Sanatos?
Cu greu,la ora 12:30/12:45,de la ora 07:00 incercand sa intram dar sa fim impiedicate de catre directivele domnului/domanei distins/e manager de a nu lasa sa intre pe nimeni in cladire prin prisma minunatilor agenti de paza,agramati,analfabeti,inconsecventi,Violenti,Lipsiti de Educatie, din cauza faptului ca se afla DSV DOLJ cu alte probleme pe langa cele enumerate,am ajuns si noi la pacient…Acesta fiind FOARTE SPERIAT,CONFUZ SI STRESAT,nu mai spun ca si doctorul si-a permis,fiind hipertensiv,sa-l traga la raspundere in legatura cu comportamentul nostru.
Pot sa spun,ca daca il lasam nesupravegheat,il gasim intr-o balta de sange impreuna cu urina,neschimbat,netratat si asa mai departe.
Cum as putea eu reactiona intr-o astfel de situatie?
NOI,FAMILIA SI PACIENTUL,SUNTEM CONTRIBUABILI SI CETATENI ROMANI CU DREPTURI EUROPENE AL STATULUI ROMAN!
REFUZ SA DAU SPAGA PENTRU A-SI INDEPLINI SARCINILE PENTRU CARE AU JURAT CAND AU INTRAT IN SERVICIUL DE SANATATE!REFUZ SA PLEC CAPUL IN FATA UNEI ASTFEL DE MIZERII!REFUZ SA MA LAS UMILITA DE PERSOANE CU 3 SAU 5 CLASE!
ROMANIA,TREZESTE-TE!
ITI MOR COPII,GRAVIDELE SI BATRANII IN SPITALELE PENTRU CARE TU PLATESTI 40% DIN SALARIUL TAU BRUT LA SANATATE!
RUSINE CRAIOVA,RUSINE MEDICILOR,ASISTENTELOR,MANAGERILOR,FEMEILOR DE SERVICIU,INFIRMIERELOR SI CORPULUI AUXILIAR!RUSINE,SUNTETI PLATITI DIN BANII MUNCITI DE NOI IAR VOI STATI IN CABINETE SA FUMATI SI PE LA CAFELE! RUSINE!

Citeste si :  Zece sugari, internati cu boala diareica acuta

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.