Home » Administratie » Guvernare » O veste buna pentru pensionari : a crescut PUNCTUL de pensie

O veste buna pentru pensionari : a crescut PUNCTUL de pensie

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

O veste buna pentru pensionari : a crescut PUNCTUL de pensie

O veste buna pentru pensionari : a crescut PUNCTUL de pensie

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat creșterea punctului de pensie, o măsură care este aplicată începând de sâmbătă, iar pensionarii „vor primi banii în luna august, când primesc pensia pentru luna iulie”.

“Evident că se plătesc din luna aceasta. A fost aprobată de la începutului anului această majorare, înaintea aprobării bugetului de stat au fost prinşi banii pentru majorarea punctului de pensie. Vor primi banii în luna august, când primesc pensia pentru luna iulie”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România Tv.

Ministrul Muncii a precizat că pensia socială minimă a crescut din martie de la 400 lei, la 520 lei, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 să ajungă la 620 lei.

Pe 25 iunie, Olguța Vasilescu anunța că militarii și personalul contractual din Ministerul Apărării Naționale (MApN) vor avea o creștere a salariilor cu 15% de la 1 iulie, iar punctul de pensie va fi majorat la 1.000 de lei.

“De la 1 iulie ar trebuie să intre în vigoare legea salarizării personalului bugetar. Așteptăm să vedem ce va decide președintele, pentru că legea este la el, dar eu consider că va intra în vigoare de la 1 iulie. Aș vrea să fac precizarea că noi am început deja pe diverse Ordonanțe de Urgență să mărim salariile bugetarilor chiar de la începutul acestui an și mă refer aici la Sănătate, la Educație, la Administrație, la Cultura, la Apărare. Militarii și personalul contractual din MApN vor avea o creștere cu 15% de la 1 iulie pentru ca Ordonanța a fost deja adoptată”, spunea ministrul Muncii la România TV. Tot atunci, ea preciza că tot de la 1 iulie va avea loc majorarea punctului de pensie la 1.000 de lei și pensionarii vor lua pensiile mărite după data de 1 iulie. “De la 1 iulie trebuie să se primească deja bani pentru majorarea punctului de pensie la 1.000 de lei. Vreau să le spun tuturor pensionarilor să nu își facă nicio grijă pentru că această Ordonanță este adoptată înainte de luna martie, adică înainte de adoptarea bugetului României și banii sunt prevăzuți în buget. OUG este adoptată și nu se mai poate întâmpla nimic”, explica demnitarul, pe 25 iunie.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal : Iencsi a plecat deja de la Craiova

Adrian Iencsi a parasit cantonamentul echipei CS Universitatea Craiova din Austria și a revenit în Romania pentru a antrena formația...

Închide