Obligatiunile vandute de statul roman sunt cumparate de bancile RUSESTI ale lui Putin?

1
464

Obligatiunile vandute de statul roman sunt cumparate de bancile RUSESTI ale lui Putin? 1Obligatiunile vandute de statul roman sunt cumparate de bancile RUSESTI ale lui Putin? Senatorul Florin Citu a acuzat ca liderul PSD Liviu Dragnea si ministrul Eugen Teodorovici doresc, printr-o noua manevra legislativa, sa transfere datoria publica “prietenilor lor de la Moscova”, astfel incat Kremlinul sa poata arunca oricand vrea economia Romaniei in criza.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, au fost dati de gol de taxa pe activele sistemului bancar, a afirmat joi, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Citu.

“Taxa pentru sistemul bancar, dar si plafonarea pretului la gaze, a aparut imediat dupa ‘escala’ lui Teodorovici la Moscova. Este o taxa cu dedicatie pentru ‘investitorii’ din afara Romaniei. Inclusiv Soros, daca l-ar interesa. In acest moment taxa se aplica doar bancilor romanesti – cu capital autohton sau strain. Dar daca un investitor de la o banca de stat (sau privat) din Moscova, Istanbul sau Beijing doreste sa cumpere obligatiuni de stat nu plateste aceasta taxa. Este o subventie pentru acestia. Asta ca sa vedeti cat de patrioti sunt Dragnea, Valcov, Teodorovici si Tariceanu”, a declarat Citu.

In opinia liberalului, prin aceasta taxa Dragnea si Teodorovici doresc sa transfere datoria publica “prietenilor lor de la Moscova” si astfel sa fim “prizonierii” lor.

“Pe viitor Moscova, prin intermediul investitorilor pe care ii conditioneaza, poate sa arunce economia Romaniei in criza doar prin vanzarea obligatiunilor. Acest lucru deja se intampla. La penultima licitatie au cumparat obligatiunile doar ‘investitori’ straini. Dragnea si Teodorovici penalizeaza sistemul financiar romanesc si subventioneaza investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul. Groparii economiei se lupta cu strainii doar la televizor, in realitate ofera subventii pe care le platesc consumatorii romani. Sa recapitulam. Taxa pe sistemul bancar o sa fie platita de bancile romanesti si suportata (!!!) de clientii romani. Taxa pe sistemul bancar reprezinta o subventie pentru ‘investitorii’ straini de la Est.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.