Ofertele verii la cartela. Ce propuneri vin din partea Orange, Vodafone, Telekom si Digi la 5-6 euro

0
451

Ofertele verii la cartela. Ce propuneri vin din partea Orange, Vodafone, Telekom si Digi la 5-6 euro 1Operatorii de telefonie mobila au in prezent o multitudine de oferte pentru cartelele preplatite prin care ofera minute si SMS-uri nelimitate, precum si o cantitate importanta de trafic de date pentru un credit de 5-6 euro. Astfel, utilizarea unui abonament devine din ce in ce mai neatractiva.

De altfel, Vodafone a anuntat de curand ca ponderea utilizatorilor serviciilor preplatite este de 58,6%, in timp ce abonatii reprezentau 41,4% din baza de clienti mobili la 30 iunie 2018.

Insa, potrivit celor mai recente date disponibile de la ANCOM, numarul abonatilor la serviciile de telefonie mobila este pe un trend ascendent, depasindu-l pentru prima oara pe cel al utilizatorilor de cartele preplatite. Dintre cele 22,2 milioane de cartele active in Romania la jumatatea anului trecut, 11,8 milioane erau folosite cu abonamente si 10,4 milioane cu cartele preplatite.

Toti cei patru operatori incearca sa atraga clientii cu diverse oferte, astfel ca gasirea celei mai avantajoase dintre acestea poate parea o misiune dificila.

Daca ne uitam doar la pret, cele mai ieftine cartele vin de la Digi Mobil, care are sase tipuri de cartele prepay. Cu un pret de 2 euro, fara TVA, cartelele Hipsterova si Diva au cate 2 GB trafic de net national. Deosebirea consta in valabilitate (o luna – Hipsterova si 3 luni la cartela Diva). De asemenea, la Hipsterova apelurile si SMS-urile in reteaua Digi sunt nelimitate si mai sunt incluse 150 de minute nationale. La cartela Diva nu exista apeluri nelimitate in retea, ci doar SMS-uri, iar minutele nationale sunt in numar de 200.

Urmatoarele doua cartele (Bogdatinov si Deluxovici) au un cost de 3 euro, fara TVA, cu valabilitate de o luna, respectiv 3 luni. La cartela Bogdanovici, costul acopera apeluri si SMS-uri nelimitate in reteaua Digi, 250 de minute nationale si 4 GB de trafic de date. Cartela Deluxovici ofera SMS-uri nelimitate in retea, 350 minute nationale si 3 GB trafic de date.

Si in fine, mai exista cartele de 4 euro, fara TVA – Dinerovici si Bashtanovici, cu valabilitate de o luna, respectiv 3 luni. La cartela Dinerovici, apelurile si SMS-urile sunt nelimitate in reteaua Digi, 400 de minute nationale si 6 GB de trafic de date. Cartela Bashtanovici are SMS-uri nelimitate in retea, 450 minute nationale si 4 GB trafic de date.

La toate acestea se poate adauga o extraoptiune pentru 1 GB de net pentru un euro, fara TVA.

Pe de alta parte, Orange ofera patru tipuri de cartele (de 5,6,7 si 8 euro), personalizate in functie de preferinta pentru trafic de date sau de voce si toate au valabilitate de 30 de zile.

Pentru optiunile cu minute, toate cartelele au incluse minute si SMS-uri nelimitate in retea, traficul de date este de 5, 6, 7 sau 8 GB (numarul de GB inclusi este identic cu valoarea cartelei).

Pentru optiunile doar cu internet, toate cartelele au o valabilitate de 30 de zile, ceea ce difera este numarul de GB inclusi. Astfel pentru cartela cu 5 euro credit, traficul de internet este de 10 GB, pentru cartela de 6 euro 12 GB, pentru 7 euro credit, 16 GB inclusi, iar pentru 10 euro – 20 GB.

Toate cartelele mai primesc un bonus de 30 GB de net la activare, care poate fi folosit doar in perioada de valabilitate a optiunii pentru care s-au alocat, atat timp cat contul este in perioada activa. De asemenea, o parte din traficul de date este valabil si in roaming in tarile membre in SEE.

Vodafone este de departe operatorul cu cele mai variate optiuni la cartelele prepay, cu nu mai putin de sase oferte (de 5,6,7,8,10 si 12 euro) diferentiate in functie de numarul de minute si SMS-uri nationale si de cantitatea de internet inclusa.

Pentru cartela de 5 euro, valabilitatea este de 28 de zile, iar beneficiile includ 20 de GB de internet, 1.000 de minute/SMS-uri nationale, minute si SMS-uri nelimitate in retea si doua luni de trafic nelimitat in Zonga Plus, serviciul de music streaming al Vodafone.

Pentru ofertele de 6,7 si 8 euro, traficul de internet este identic (50 de GB), precum si numarul minutelor si SMS-urilor nationale (2.000), ceea ce difera este valabilitatea cartelei (28 de zile, 35 de zile si respectiv 45 de zile).

La cartelele de 10 si 12 euro, valabilitatea este aceeasi, respectiv 28 de zile, precum si numarul minutelor/SMS-urilor nationale (2.000), insa traficul de date este de 80 de GB pentru cartela de 10 euro si 100 de GB pentru cea de 12 euro.

Toate cartelele (mai putin cea de 5 euro) mai au incluse mesaje si apeluri video nelimitate prin Facebook, Whatsapp si alte aplicatii, minute nelimitate catre Vodafone Italia, minute si SMS-uri nelimitate in retea, precum si trafic gratuit timp de doua luni in Zonga.

De asemenea, viteza maxima estimata si promovata pentru internetul mobil este de 225 Mbps download si 50 Mbps upload, aferenta tehnologiei 4G si in aria de acoperire.

De retinut este si faptul ca ofertele includ beneficii disponibile numai in Romania, doar cartelele de 4 si 15 euro includ beneficii nationale disponibile si in roaming, in SEE sau in afara SEE.

Telekom are doua oferte principale – cu credit de 5 euro si cu credit de 6 euro, ambele cu valabilitate de 28 de zile, SMS-uri si minute nelimitate in reteaua Telekom fixa si mobila. La cartela de 5 euro, mai sunt incluse 100 de minute internationale catre mobil, 5 GB de trafic de date national si 1.500 de nationale/internationale fix/SMS-uri nationale.

La cartela de 6 euro, beneficiile cuprind 200 de minute internationale catre mobil, 6 GB de trafic de date national si 2.000 de nationale/internationale fix/SMS-uri.

Cu ceea ce iese insa in evidenta oferta Telekom este bonusul de net nelimitat la viteze 4G, promotia fiind disponibila pana la 31 august. Astfel ca pentru cei folosesc telefonul in special pentru a naviga pe internet, aceasta ar fi cea mai convenabila oferta.

In plus, tot pana la 31 august 2018 ai trafic de date national nelimitat si gratuit prin aplicatiile incluse in WhatsApp si Message+.

Plecand de la oferta de baza se mai pot adauga extraoptiuni care se axeaza mai mult pe traficul de date si au o valabilitate intre 7 zile si o luna si preturi intre 2 si 15 euro.

Trebuie spus, de asemenea, ca un factor important in alegerea operatorul de telefonie mobila trebuie sa fie acoperirea retelei respective, precum si viteza internetului si disponibilitatea extraoptiunilor si a bonusurilor.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.