Oficiali ai Ministerului Justiției merg în Malta pentru extrădarea lui Paul Philippe

0
127

O delegație a Ministerului Justiției din România se va deplasa, miercuri, în Malta, pentru a convinge autoritățile malteze să-l extrădeze pe ‘prințul fugar’ Paul-Philippe al României, scrie Politico.

Arestat în Malta la începutul acestui an, la cererea autorităților române, a fost eliberat după două luni, instanța din Malta impunându-i însă acestuia să meargă de două ori pe zi la secţia de poliţie, pentru a semna prezenţa. De asemenea, acesta nu va putea părăsi Malta pentru că paşaportul şi orice document de identitate sunt reţinute de instanţă.

‘Prințul fugar’ a fost condamnat de ÎCCJ, definitiv, în 2020, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, iar oficialii guvernamentali români merg în Malta pentru a asigura autoritățile locale că drepturile lui Paul-Philippe vor fi respectate dacă acesta este extrădat, conform Politico.

Un tribunal maltez a refuzat inițial să-l predea pe prințul în vârstă de 76 de ani, hotărând în luna mai că drepturile omului i-ar fi încălcate dacă ar fi ispășit pedeapsa într-o închisoare din România, din cauza condițiilor de detenție din țară. Hotărârea a citat, de asemenea, „vârsta sa înaintată” și „poziția unică față de istoria monarhică a României”.

Avocatul său, Jason Azzopardi, a declarat că autoritățile române vor trimite miercuri o delegație oficială la Valletta pentru a spune instanței că drepturile prințului nu vor fi încălcate dacă va fi încarcerat într-o închisoare din România. Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției din România a confirmat că patru reprezentanți ai ANP și ai MJ se vor deplasa la Malta. „Condițiile de detenție s-au îmbunătățit foarte mult în ultimii ani”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Politico.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.